Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AkzoNobel heeft wind mee

AkzoNobel heeft wind mee

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel kijkt met volle tevredenheid terug op het eerste kwartaal van het jaar. Het verf- en chemiebedrijf heeft zijn verkopen en bedrijfsresultaat weten op te voeren. Het concern spreekt van een record qua winstgevendheid, hoewel de nettowinst in het eerste kwartaal stabiliseerde op 240 miljoen euro.

AkzoNobel boekte in het eerste kwartaal een omzet van 3,6 miljard euro. Dat was 7 procent meer dan een jaar eerder. Die stijging kwam onder meer door overnames, maar ook door hogere volumes en dan vooral bij de divisies Decorative Paints en Specialty Chemcials.

Het bedrijfsresultaat (ebit) verbeterde met 13 procent naar 376 miljoen euro. Voor heel 2017 verwacht AkzoNobel dat het bedrijfsresultaat zal uitkomen op 1,6 miljard euro, 100 miljoen euro meer dan afgelopen jaar. Dat zou voor Akzo andermaal een record betekenen, nadat dit de afgelopen twee jaar ook al gold. Verder wist het bedrijf meer rendement te halen op verkopen en investeringen.

Speciaalchemie

Financieel directeur Maëlys Castella benadrukte in een toelichting dat de groei bij alle bedrijfsonderdelen doorzette. Bij Decorative Paints steeg de omzet met 7 procent, vooral door volumegroei. Bij Performance Coatings werd naast een hoger volume ook geprofiteerd van de overname van de divisie Industrial Coatings van BASF. Wel was hier de vraag vanuit de scheepvaart en olie-en gasindustrie ,,zwak". Dit werd weer gecompenseerd door resultaten bij Industrial & Powder Coatings en Automotive & Specialty Coatings.

Bij de speciaalchemietak viel de omzet 7 procent hoger uit, geholpen door positieve volume- en wisselkoerseffecten. Later op de ochtend zal Akzo in een strategie-update meer uit de doeken doen over de opties voor deze divisie.

PPG

Verfconcern PPG Industries heeft Akzo al enige tijd in het vizier, maar de Amerikanen zijn al twee keer de deur gewezen. Inmiddels voeren aandeelhouders van Akzo de druk flink op; zij willen dat er op zijn minst met PPG gesprekken worden begonnen. Akzo blijft echter weigeren om met PPG om de tafel te gaan.

Akzo liet bij de eerste afwijzing al weten dat wordt gekeken naar de opties voor de speciaalchemietak. De splitsing moet twee ,,gefocuste'' bedrijven opleveren, die op lange termijn meer waarde opleveren dan het huidige Akzo als geheel.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14:19 Beursblik: ING verlaagt koersdoel AkzoNobel
  2. 24 apr Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

61,920 17:35
-0,460 -0,74%
Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links