Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bpost boekt lagere winst

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 19:11 | Views: 4.344

PostNL 17:35

1,58 +0,01 (+0,89%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Het Belgische post- en pakketbedrijf Bpost heeft in 2018 een lagere winst behaald, vanwege hogere loonkosten in België en een daling van het briefvolume. Wel nam de omzet toe door groei bij het pakketvervoer en overnames.

De nettowinst zakte met meer dan 18 procent tot 263,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met 4,5 procent tot iets meer dan 571 miljoen euro. Bpost had zelf een verwachting afgegeven voor een resultaat in een bandbreedte van 560 miljoen tot 600 miljoen euro.

De totale omzet ging met ruim 27 procent omhoog tot meer dan 3,8 miljard euro. Bpost verwerkte vorig jaar dagelijks gemiddeld 235.000 pakketjes, een toename van 23 procent vergeleken met 2017.

De brutowinst (ebit) bedroeg ruim 424 miljoen euro. Bpost rekent voor dit jaar op een brutowinst van meer dan 300 miljoen euro, op een stabiele omzet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 77% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bakker88
0
Met de overname van PostNL, had Bpost samen flink kosten kunnen besparen. De postbedrijven hadden de krimp kunnen opvangen door schaalvergroting. Het is jammer dat de politieke partijen de samenwerking hebben tegengehouden vanwege landsbelang.
Robin C
0
Volledig akkoord. Nu minder EBIT en vlakke omzet, mede dankzij de politiek en de vakbonden, die flexibele bedrijfsvoering ondermijnen. Hopelijk blijft het riante dividend betaalbaar de komende jaren en komt er een consolidatiegolf.
R0ME0
0
quote:

Bakker88 schreef op 19 mrt 2019 om 19:18:


Met de overname van PostNL, had Bpost samen flink kosten kunnen besparen. De postbedrijven hadden de krimp kunnen opvangen door schaalvergroting. Het is jammer dat de politieke partijen de samenwerking hebben tegengehouden vanwege landsbelang.


Onder het mom van landsbelang maar stembiljetjes met de post in buitenlandse handen..... je zal maar een stemmetje te kort komen.

Puur eigen belang van zelf corrupte politici.
Aad ruts
0
Als ik aan Bpost denk,kom er 2 namen boven drijven kamp en verhagen,5.65 voor post nl deze mensen koste zoveel geld en ze blijven maar door gaan Hena verhagen naar ing die heb al genoeg problemen en kamp wist het wel in het noorden hoe gaat je een oplossing bij die mensen neerleggen als de grond nog jaren gaat zakken kom uit de poppenkast het is wel klaar
Guus_Geluk
1
quote:

Aad ruts schreef op 20 mrt 2019 om 00:45:


Als ik aan Bpost denk,kom er 2 namen boven drijven kamp en verhagen,5.65 voor post nl deze mensen koste zoveel geld en ze blijven maar door gaan Hena verhagen naar ing die heb al genoeg problemen en kamp wist het wel in het noorden hoe gaat je een oplossing bij die mensen neerleggen als de grond nog jaren gaat zakken kom uit de poppenkast het is wel klaarSterker nog, het was zelfs 5.75 euro p.a. POSTNL.
www.nu.nl/beurs/4358681/bpost-verhoog...

Herna Verhagen maakt er een potje van, ze is totaal niet in staat om aandeelhouderswaarde te creeren.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links