Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heineken wil waterverbruik terugdringen

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 16:12 | Views: 2.140 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 17:35

96,94 +0,02 (+0,02%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken wil de komende jaren zijn watergebruik verder terugdringen. Niet alleen moet tijdens het brouwen van bier minder water worden gebruikt, ook sprak het bedrijf de ambitie uit om te werken aan de duurzaamheid van waterbronnen, vooral in regio's waar water schaars is.

In 2030 wil Heineken in waterarme regio's, zoals Spanje en Ethiopië het gebruik van water in het bierbrouwproces met zo'n 15 procent omlaag brengen. In andere regio's, waar water minder schaars is, ligt het streefcijfer op 10 procent. Ook legt de bierbrouwer zijn focus op het hergebruik van afvalwater, het opvangen van regenwater en bebossing.

De hernieuwde aankondiging van een duurzamer brouwproces deed Heineken dinsdag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. In de voorbije tien jaar wist Heineken het waterverbruik van het brouwproces naar eigen zeggen met een derde te verlagen. Voor het brouwen van een hectoliter bier mikt Heineken in 2030 op een verbruik van gemiddeld zo'n 2,8 hectoliter water in gebieden waar water schaars is. In andere regio's is 3,2 hectoliter water voor 1 hectoliter bier de stip op de horizon.

Teruggeven

Heineken zegt dat momenteel 96,5 procent van het afvalwater schoon aan de omgeving wordt teruggeven, zodat anderen er weer gebruik van kunnen maken. In drogere gebieden streeft Heineken naar 100 procent circulair brouwen wat water betreft.

Van de 170 brouwerijen van Heineken wereldwijd bevinden 26 zich in waterarme regio's. Water is een essentieel product voor het brouwen van bier, dat volgens Heineken alleen al voor 95 procent uit water bestaat.

Watermanagement

Heineken is zeker niet de enige brouwer die met watermanagement aan de slag is. 's Werelds grootste brouwer AB InBev heeft ook duidelijke doelstellingen geformuleerd en ook de Deense branchegenoot Carlsberg is er overduidelijk mee bezig.

Heineken benadrukt dat bij verschillende wateroverleggen wereldwijd verschillende brouwers en frisdrankbedrijven aan de tekentafel plaatsnemen. Ook wordt kennis en kunde gedeeld. Heineken benadrukt dat watermanagement per regio sterk verschilt..

Volgens verschillende duurzaamheidsorganisaties is dit alles een stap in de goede richting, maar valt er ook nog een hele wereld te winnen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heineken

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
this guy
0
Daan 008
0

Het wordt waarschijnlijk 3cc minder bier per glas van 20cc, voor dezelfde prijs verkopen en hopla 15% minder water verbruik.
DeZwarteRidder
0
Bakker88
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 mrt 2019 om 18:25:


Heineken moet gewoon de pis van al die bierdrinkers gaan opvangen en recycelen.

We willen wel graag een premium pilsje blijven drinken. Ik verwacht wel het beste kwaliteit, mag ook wel voor de prijs.
DeZwarteRidder
0
quote:

Bakker88 schreef op 19 mrt 2019 om 18:26:


[...]
We willen wel graag een premium pilsje blijven drinken. Ik verwacht wel het beste kwaliteit, mag ook wel voor de prijs.

Bear Grylls drinkt z'n eigen pis geheel puur, dus het moet kunnen.
De kleur is al hetzelfde.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links