Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sainsbury zet mes in prijzen voor Asda-deal

Gepubliceerd op 19 maart 2019 12:27 | Views: 1.851

Ahold Delhaize 10:27

23,14 +0,24 (+1,03%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse supermarktketen Sainsbury belooft de prijzen met in totaal 1 miljard pond (1,2 miljard euro) te verlagen in een poging alsnog goedkeuring te krijgen voor de overname van branchegenoot Asda. De Competition and Markets Authority (CMA) liet onlangs weten dat het moeilijk ging worden voor de bedrijven om concurrentiebezwaren te overwinnen.

Sainsbury's en Walmart-dochter Asda kondigden de samensmelting in april aan. Volgens de Britse toezichthouder die zich buigt over de deal is het zelfs met aanzienlijke toezeggingen niet zeker dat de overname groen licht krijgt.

Sainsbury en Asda vinden niet dat de consument de dupe kan worden van de overname. Sainsbury stelt in het eerste jaar na de overname 300 miljoen pond aan prijsverlagingen in het vooruitzicht en in het tweede jaar nog eens 700 miljoen pond.

Het fusiebedrijf zou branchegenoot Tesco van de troon stoten als grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk gelet op marktaandeel. Walmart zal ongeveer 42 procent van het fusiebedrijf in handen krijgen. De Amerikanen ontvangen bijna 3 miljard pond voor de deal, waarmee Asda wordt gewaardeerd op 7,3 miljard pond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord