Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Cloudopbrengsten helpen Oracle vooruit

Gepubliceerd op 19 mrt 2018 om 22:19 | Views: 1.268

Oracle Corp 18 okt

54,55 0,00 (0,00%)

REDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - Oracle heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal verder opgekrikt. Het op een na grootste softwarebedrijf ter wereld is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden als clouddienstverlener en plukt steeds meer de vruchten van die transformatie.

De totale opbrengsten stegen met 6,1 procent tot 9,8 miljard dollar, conform de verwachtingen van analisten. De omzet uit clouddiensten, software die op computers elders staat en extern wordt beheerd, steeg met een derde tot bijna 1,6 miljard dollar.

Daarmee is het echter nog altijd een relatief kleine tak van het bedrijf. Het gros van het geld wordt verdiend met traditionele software. Op het gebied van clouddiensten heeft het evenwel nog een fikse achterstand weg te werken op concurrenten als Amazon, Microsoft, Salesforce en Google.

Oracle noteerde onder de streep een verlies van 4 miljard dollar. Dat kwam vooral door de belastinghervormingen in de VS. Zonder een eenmalige voorziening vanwege de veranderde belastingregels steeg het resultaat tot 7,3 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Oracle Corp

Gerelateerd

Oracle Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links