Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen doen stap terug

Beurzen doen stap terug

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden maandag een stap terug. Beleggers waren terughoudend voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve later in de week. Op het Damrak werd de samenstelling van onder meer de AEX-index gewijzigd.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent lager op 534,44 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 806,14 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt raakten tot 1,3 procent kwijt.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was kabel- en telecombedrijf Altice met een verlies van 3,1 procent. Levensmiddelenconcern Unilever daalde 0,1 procent ondanks een adviesverhoging door Goldman Sachs.

ASR

Verzekeraar ASR en verlichtingsbedrijf Philips Lighting, die per maandag onderdeel uitmaken van de AEX, gingen aan kop met winsten van 1,6 en 0,4 procent. Baggeraar Boskalis en oliedienstverlener SBM Offshore, die degradeerden tot de MidKap, verloren 1,4 en 2,5 procent.

OCI stond ook in de staartgroep bij de middelgrote bedrijven met een min van 2,3 procent. Er is veel interesse voor het terugkopen van obligaties van de Egyptische kunstmestproducent. Circa 85 procent van de bezitters van converteerbare obligaties lijkt in te stemmen met het bod van OCI.

Klépierre

Air France-KLM zakte 0,4 procent. Topman Jean-Marc Janaillac van de luchtvaartcombinatie zei in een interview met de Franse krant Journal du Dimanche dat de prioriteit van Air France de komende periode zal liggen op groei. Hij stelde verder dat er geen ruimte is voor loonsverhogingen en dat Air France achterligt op zijn concurrenten wat betreft hervormingen.

In Londen maakte Hammerson een koerssprong van meer dan 23 procent. De Franse vastgoedinvesteerder Klépierre (min 3,6 procent) heeft begin deze maand een poging gedaan zijn Britse branchegenoot over te nemen. Die poging is door de Britten binnen 24 uur afgewezen, liet Klépierre weten.

Olie

Het Britse software- en IT-bedrijf Micro Focus kelderde ruim 55 procent na een omzetwaarschuwing en het vertrek van de bestuursvoorzitter. Barclays won bijna 4 procent na bekendmaking dat de activistische investeerder Sherborne een belang van ruim 5 procent heeft genomen in de Britse bank.

De euro was 1,2301 dollar waard, tegen 1,2289 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 62,17 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,2 procent tot 66,11 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links