Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed vindt renteniveau voorlopig passend

Fed vindt renteniveau voorlopig passend

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, vindt dat het huidige renteniveau "voor een poos" nog gepast is. Dat staat in notulen van de recentste beleidsvergadering die de Fed heeft vrijgegeven. Beleidsmakers waren bij die bijeenkomst ook iets optimistischer over de economische vooruitzichten voor de Verenigde Staten dan bij de voorgaande vergadering.

De Fed hield zijn belangrijkste renteniveau na de beleidsvergadering eind januari ongewijzigd op 1,5 procent tot 1,75 procent. Vorig jaar verlaagde de centralebankenkoepel de rente nog meermaals om de Amerikaanse economische groei op peil te houden bij een afkoelende wereldeconomie.

In de notulen meldt de Fed mogelijk risico's voor verder groei van de Amerikaanse economie nauwlettend in de gaten te houden. Daarbij werd onder andere het nieuwe coronavirus genoemd. In verslagen die na de beleidsvergadering verschenen ging de Fed verder in op de mogelijke impact van de epidemie in China.

Een aanzienlijk aantal beleidsmakers pleitte bij de vergadering ook voor het inperken van twee programma's waarmee de Fed geld in de markt voor kortlopend krediet van banken pompte. Die ingrepen, het opkopen van kortlopende staatsleningen en zogeheten reverse repo's, konden volgens de aanwezigen geleidelijk worden teruggeschroefd of uitgefaseerd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 19 februari 2020 22:22
    quote:

    Weert=No.1 schreef op 19 februari 2020 21:58:

    Ik ben het met de heren van de Fed roerend eens. Wellicht dat er in de toekomst nog een ietsie pietsie petsie vanaf kan om de $ een ietsie pietsie petsie omlaag te krijgen.ja, dat cash $ pompen kan niet altijd doorgaan.
    Trump wil negatieve rente, dus dit valt bij hem vast tegen. Misschien binnenkort een tweetje dat Powell de schuld krijgt van een rem op de economie. Hoe lager de rente, hoe eerder de staatsschuld op gaat lopen die nu al ongekend en giga hoog is. Buiten proporties. Als de rente daalt, hoeft er ook minder aan rente op de staatsschuld betaald te worden.

    Gelukkig laat Powell zich niet intimideren door Trump, alhoewel er wel een aantal renteverlagingen zijn geweest nadat Trump had getweet.
  2. forum rang 4 Erny 20 februari 2020 00:05
    quote:

    sun666 schreef op 19 februari 2020 23:48:

    Economie draait als een gek en we zitten nog met steunmaatregelen te kloten. Als ze nu niet stoppen dan wordt het nooit afgebouwd. De beurs is niet omlaag te krijgen. Aandelen kunnen nog veel duurder worden voordat we een correctie krijgen. We zullen het zien.
    Dat de economie als een gek draait is slechts schijn. Geld is er in overvloed ,maar bijna niemand heeft door dat het eigenlijk al bijna niks meer waard is.
  3. P.Latzak 20 februari 2020 05:24
    quote:

    Erny schreef op 20 februari 2020 00:05:

    [...]
    Dat de economie als een gek draait is slechts schijn. Geld is er in overvloed ,maar bijna niemand heeft door dat het eigenlijk al bijna niks meer waard is.
    Sinds 3 jaar is de Euro zo waardeloos geworden ten opzichte van b.v. de dollar.
    Euro's worden niet eens meer geprint, maar ingetyped in de computer.
    Volkomen kunstmatig geld
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links