Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Lagere resultaten voor Wolters Kluwer'

Gepubliceerd op 19 feb 2019 om 10:47 | Views: 2.866

Wolters Kluwer 11:20

62,54 -0,96 (-1,51%)

AMSTERDAM (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer heeft in het afgelopen jaar een lagere omzet en winst in de boeken gezet. Dit ramen marktvorsers, gepolst door persbureau Bloomberg. Wolters Kluwer presenteert woensdag zijn jaarcijfers en een nieuwe strategie voor de komende drie jaar.

Wolters Kluwer worstelde vorig jaar met ongunstige wisselkoerseffecten, onder meer vanwege de duurdere euro. De opbrengsten kwamen in 2018 uit op 4,3 miljard euro, rekenen analisten in doorsnee voor. Een jaar eerder was dat nog ruim 4,4 miljard euro. Onder de streep resteerde 650 miljoen euro vergeleken met 670 miljoen euro behaald in 2017.

De informatieleverancier wist wel de operationele winst, ofwel het resultaat voor eenmalige posten, op te voeren. Deze komt volgens de consensus uit op 974 miljoen euro, tegen 869 miljoen euro een jaar daarvoor. Verder blijft Wolters inzetten op digitalisering. Zo kocht het in oktober softwarebedrijf eVision, om de activiteiten van onder meer de Legal & Regulatory-divisie te versterken. De dataleverancier verdient zo'n 90 procent van de opbrengsten met digitale producten.

Wolters Kluwer presenteert ook een nieuw bedrijfskoers voor de komende drie jaar tijdens de handelsupdate. Het huidige strategische plan, dat afgetrapt werd in 2016, liep eind vorig jaar af. De dataleverancier legde destijds de focus op het winnen van een groter marktaandeel, het ontwikkelen van nieuwe producten en het verlagen van de kosten. Ook stond het personeelsbeleid hoog op de agenda.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Wolters Kluwer 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Wolters Kluwer

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Swarte Durk
0
Is een raming, morgen weten we meer. Maar het fonds staat inderdaad zeer hoog gewaardeerd (K/W van 22,4; bron: beurs.fd.nl/analyse/amsterdam/aex/).
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links