Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ArcelorMittal koploper in AEX

ArcelorMittal koploper in AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers moeten het stellen zonder richting uit de Verenigde Staten, waar de beurzen gesloten blijven vanwege President's Day.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 532,77 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 813,43 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stegen 0,1 tot 0,2 procent.

De staalsector stond in de schijnwerpers. De Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross overweegt om een importtarief van ten minste 24 procent te gaan hanteren voor aluminium en staal uit het buitenland. Staalbedrijf ArcelorMittal won 2 procent en was daarmee de grootste stijger in de AEX. Levensmiddelenconcern Unilever sloot de rij met een verlies van 0,5 procent.

Galapagos

Galapagos won 0,9 procent. Volgens analisten van KBC Securities zijn de studieresultaten van het biotechnologiebedrijf en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys met het antilichaam voor patiënten met eczeem bemoedigend.

In de MidKap stond luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan kop met een plus van 1,8 procent na een adviesverhoging door HSBC. Verlichtingsbedrijf Philips Lighting verloor 0,7 procent en was de grootste daler bij de middelgrote fondsen. Op de lokale markt zakte beursuitbater Euronext 1,7 procent na publicatie van de jaarcijfers.

Daimler

In Frankfurt verloor Daimler 1,8 procent. Volgens het Duitse blad Bild am Sonntag hebben Amerikaanse onderzoekers bewijzen gevonden dat ook de eigenaar van Mercedes-Benz sjoemelsoftware gebruikte waarmee emissietesten beïnvloed konden worden.

Siemens klom 1 procent. Het Duitse industrieconcern brengt zijn gezondheidstak Healthineers nog voor de zomer naar de beurs. Het onderdeel dat ziekenhuisapparatuur en zorgtechnologie maakt is een belangrijke concurrent van Philips (min 0,1 procent).

Olie

Reckitt Benckiser zakte ruim 3 procent in Londen. De Britse eigenaar van merken als Nurofen, Strepsils en Durex heeft een matig jaar beleefd. Het bedrijf kampte onder meer met een cyberaanval die leidde tot productieverstoringen.

De euro was 1,2404 dollar waard, tegen 1,2444 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 0,8 procent meer op 62,18 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 65,18 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. ArcelorMittal 19 apr
    23,830
    +0,13% +0,030

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links