Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon ziet winst stijgen

AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft vorig kwartaal zijn nettowinst met 20 procent weten op te voeren ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde de verzekeraar vrijdag.

Aegon boekte in de laatste drie maanden van 2015 een nettowinst van 478 miljoen euro, tegen 399 miljoen euro een jaar eerder. Dit kwam onder meer door lagere afschrijvingen. De onderliggende winst voor belastingen ging wel met 14 procent omlaag, naar 486 miljoen euro. Dit schreef Aegon vooral toe aan lagere opbrengsten in de Verenigde Staten.

De nettowinst van Aegon overtrof de verwachtingen van analisten ruimschoots. De onderliggende winst voor belastingen was echter lager dan gemiddeld voorspeld.

Kapitaalpositie

Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts benadrukte in een toelichting de ,,sterke kapitaalpositie'' van Aegon. Die kwam eind vorig jaar, zoals eerder gemeld, volgens de nieuwe Solvency II-regels uit op circa 160 procent. Wynaendts gaf aan dat de kapitaalpositie maar in beperkte mate gevoelig is voor de schommelingen op de kapitaalmarkt. Aegon houdt op dit vlak voorlopig vast aan de bandbreedte van 140 tot 170 procent.

De totale verkopen van Aegon namen vorig kwartaal met bijna 40 procent toe. In heel 2015 bereikten de verkopen het recordniveau van 10,7 miljard euro, wat een kwart meer was dan een jaar eerder. De nettowinst halveerde vorig jaar, tot 619 miljoen euro. Dit kwam vooral door een groot boekverlies in het derde kwartaal.

Verzekeraars kampen al lange tijd met de zeer lage rentestanden in Europa en de VS. Volgens Wynaendts weet Aegon daar echter ook van te profiteren. Hij wees daarbij op de grotere behoefte aan advies en nieuwe producten, die minder afhankelijk zijn van de rentestand.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Aegon
  2. 01 mrt Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 februari 2016 09:28
    De verkooporders zijn niet meer bijgestuurd geworden vandaar deze idiote daling van aegon zo gaat het altijd als er iets negatiefs te melden is over een bedrijf dat een mooie winst boekt maar het negatieve die de analisten er weer op los hebben gelaten doet de koers wegzakken.
    Normaal gesproken moet dat andersom zijn maar analisten praat blijft voor veel beleggers heilig en waar. Als je nu bijkoopt dan ga je verlies maken want de verkoopdruk is groter.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,702 22 apr
0,000 0,00%
Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links