Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Luchtvaartsector pleit ook voor vaccinatiepaspoort

Gepubliceerd op 19 januari 2021 14:48 | Views: 2.986 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:39

5,51 +0,10 (+1,85%)

GENÈVE (ANP) - Mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus zouden vrij moeten kunnen reizen binnen de Europese Unie. Om dat mogelijk te maken zou een coronapaspoort moeten worden ingevoerd. Dat zegt de internationale luchtvaartorganisatie IATA, die zich aansluit bij de oproep van de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis om zo'n reisdocument.

IATA-baas Alexandre de Juniac liet Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen per brief weten heil te zien in het beleid waarbij hernieuwd vrij verkeer van personen op een veilige manier mogelijk wordt. "Het initiatief van premier Mitsotakis moet snel worden goedgekeurd door de Commissie en alle lidstaten", aldus De Juniac. Vaccinatie is volgens hem een belangrijk aspect voor het heropenen van de grenzen en het stimuleren van het economisch herstel.

Mitsotakis bepleitte eerder dat mensen door de invoering van een coronapaspoort ook worden gestimuleerd om zich te laten inenten tegen Covid-19. Critici menen dat tegelijkertijd het gevaar bestaat dat er valse vaccinatiepaspoorten in omloop komen.

De 27 EU-lidstaten komen op 21 januari bijeen voor nieuw topoverleg. Dan wordt onder meer gesproken over het voorstel van de Griekse premier, maar ook over vaccinatiecampagnes en de nieuwe coronavarianten. IATA hoopt dat de landen zullen afpreken om gemeenschappelijke certificering te ontwikkelen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Patience 19 januari 2021 15:46
  Wat een bullshit totale macht over vrijheid stel dat de persoon helemaal niet ziek wordt sinds de uitbraak van dit virus. Hoe dan waarom zou dit persoon ingeënt worden. Je mag toch zelf over jouw lichaam beslissen of wordt er nou ook mensen in hokjes geplaatst wat al jaren zo is. Laat eerst maar zien in het media dat alle wereldleiders en politieke instellingen zich vaccineren en dan het volk of zijn wij proefdieren. O, het werkt niet er zijn bijwerking het licht niet aan de vaccinatie, maar misschien de British variant om zich zelf in te dekken. En over de avondklok mag niemand naar buiten hoe zit het met de personen die ‘avonds werken en een nul uur contract hebben krijgen ze steun van de regering? Er zijn zo veel vragen die je eventueel kunt stellen, maar ja wij krijgen alleen te horen wat zei willen en niet wat er tegen over staat. Mensen wordt wakker en loop niet de kudde achter na kom voor je recht op die je hebt als persoon. Zonder ons zijn de politieke leiders niks waard uit eindelijk het volk is het machtigste wapen en laat ze daar geen misbruik van maken. Ze kunnen je maken of breken laat het niet zo ver komen.
 2. forum rang 7 Jopie1962 19 januari 2021 16:15
  quote:

  sun666 schreef op 19 januari 2021 15:57:


  Beetje vreemd. Volgens het rivm kan je het virus nog steeds verspreiden ondanks de vaccinatie. Dus waarom zou je een coronapaspoort invoeren als je het nog steeds kan verspreiden. Je moet trouwens nog steeds in quarantaine.


  Klopt.

  Ach, het spul werkt ook niet écht, maar we gaan nu vrolijker door het leven.
 3. forum rang 4 MartijnN1932 20 januari 2021 10:08
  quote:

  WijHetVolk schreef op 19 januari 2021 21:56:


  {Sarcasme mode aan}

  En om zekerheid te hebben of je wel een vaccinatie hebt gehad een gele ster op de linkerborst dragen zodat iedereen kan zien dat je "erbij hoort"

  Ooops wat zeg ik nou?

  {Sarcasme mode uit}


  Misschien dat u het niet weet, maar dergelijke verplichtingen bestaan al voor meerdere landen.

  Veel afrikaanse landen kom je bijv. niet in zonder een gele koorts vaccinatie.

  voor verschillende landen in het midden oosten is een vaccinatie tegen polio verplicht

  en tot 1983 was het verplicht bij alle internationale vluchten om te kunnen aantonen dat je tegen de pokken was ingeënt

  Nieuw is het dus niet.
 4. Dr. Bob 21 januari 2021 10:29
  Iemand die met het Pfizer of Modena vaccin gevaccineerd is, wordt na een besmetting zelf niet meer ziek, maar geeft het virus wel gewoon door.

  Het nut van een dergelijk paspoort is dus om te voorkomen dat personen die niet gevaccineerd zijn besmet kunnen worden als gevolg van een ongebreidelde verspreiding van het virus door personen die gevaccineerd zijn en zelf niet ziek worden.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare