Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nieuwe lockdowns ondermijnen vraag naar olie'

Gepubliceerd op 19 januari 2021 12:27 | Views: 3.041 | Onderwerpen: energie

Royal Dutch Shell A 05 mrt

18,13 +0,25 (+1,41%)

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde vraag naar olie zal dit jaar wat minder sterk toenemen dan eerder gedacht, door de nieuwe lockdowns tegen het voortwoekerende coronavirus in veel landen. Het herstel op de oliemarkt van de crisis zal daardoor trager verlopen, aldus het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

Door de nieuwe lockdowns wordt er minder gevlogen en met de auto gereden omdat meer thuis moet worden gewerkt. De wereldwijde vraag zal volgens het IEA dit jaar nu toenemen met 5,5 miljoen vaten per dag tot dagelijks 96,6 miljoen vaten, wat er 300.000 minder zijn dan eerder voorzien. Vorig jaar kromp de vraag naar olie nog met 8,8 miljoen vaten per dag als gevolg van de pandemie en de beperkende maatregelen tegen de virusuitbraak.

Het IEA denkt dat in de tweede helft van dit jaar wel sprake zal zijn van een sterkere opleving van de olievraag, door de uitrol van coronavaccins waardoor het openbare leven weer meer op gang zal komen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 84% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare