Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Marktleider bioplastics verruilt haven Antwerpen voor Rotterdam

Gepubliceerd op 19 januari 2021 09:10 | Views: 3.746

DSM 05 mrt

138,90 -0,70 (-0,50%)

ROTTERDAM (ANP) - Het Braziliaanse petrochemische bedrijf Braskem verplaats zijn opslagplaats voor bioplastics van de haven van Antwerpen naar Rotterdam. De keuze voor de Maasstad is volgens 's werelds grootste producent van biopolymeren ingegeven door de goede weginfrastructuur van de Rotterdamse haven in combinatie met de moderne opslagfaciliteit.

In 2018 werd in de Rotterdamse haven de zogeheten Polymer Hub geopend. Deze nieuwe opslagfaciliteit voor plastics en polymeren is volgens het havenbedrijf van groot strategisch belang voor alle biopolymeren voor de Europese en Aziatische markt. Nu ook Braskem voor Rotterdam heeft gekozen wordt volgens het havenbedrijf de positie van de haven als het logistieke knooppunt voor opslag- en doorvoer van bioplastics in Europa versterkt.

Polymeren worden gebruikt in bijvoorbeeld de auto-industrie, elektronica en verpakkingen. Biopolymeren, ook wel herbruikbaar polyethyleen genoemd, worden op hun beurt gemaakt van bio-ethanol. Ethanol kan worden gemaakt uit diverse natuurlijke grondstoffen zoals suikerbieten of tarwe.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. NielsvanderStappen 20 januari 2021 22:35
  Toch maar een paar correcties van een kunststof-expert.
  Braskem maakt kunststoffen die je ook uit olie kunt maken, uit bio-ethanol. Een daarvan is polyeth(yl)een; dit noem je dan biobased polyeth(yl)een (tegenover 'fossiel' of petroleum-based).
  Er zijn daarnaast ook polymeren zoals PLA (polymelkzuur) die alleen uit biologische oorsprong worden gemaakt - dit noemen we meestal de echte biopolymeren.
  Alle polyethyleen (biobased of petroleum based) is opnieuw te processen, dus recyclebaar, 'herbruikbaar'. Deze eigenschap koppelen aan het woord biopolymeer is geheel onjuist.
  (maar goed, dit zal de economisch-geinteresseerden waarschijnlijk worst zijn;)
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare