Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kritiek investeerder op ThyssenKrupp

ESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ThyssenKrupp zou twee keer zo veel waard kunnen zijn als het Duitse industriebedrijf niet zo ingewikkeld in elkaar zou zitten. Dat zegt Cevian Capital, de op een na grootste investeerder in de onderneming.

ThyssenKrupp is vooral bekend als staalgigant, maar maakt ook uiteenlopende producten van duikboten tot liften. Volgens Cevian lijden de resultaten onder de ingewikkelde structuur en moet het bedrijf herstructureren. ,,We verwachten een grondig onderzoek dat zal leiden tot grondige veranderingen."

Topman Heinrich Hiesinger heeft sinds zijn aanstelling in 2011 de activiteiten van het bedrijf verbreed om sterker te staan in de moeilijke tijden voor de staalmarkt, maar de markt is de laatste jaren al weer aangetrokken. Ook andere aandeelhouders hadden al kritiek op het bedrijf. Zo noemde een fondsbeheerder van Union Investment het ,,desastreus" dat het aandeel sinds de aanstelling van Hiesinger 13 procent minder waard is geworden.

Thyssenkrupp is momenteel bezig zijn Europese staalactiviteiten samen te voegen met die van de Indiase branchegenoot Tata Steel. Op die manier zouden kosten kunnen worden bespaard.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal
ThyssenKrupp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 23,860
    +1,49% +0,350
  2. ThyssenKrupp 17 apr
    4,609
    -0,41% -0,019

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links