Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Air France-KLM duikelt op Damrak

Air France-KLM duikelt op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef vrijdag dicht bij huis. Ook elders in Europa lieten de beursgraadmeters weinig beweging zien. Beleggers hielden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond. Op het Damrak kwam beddenverkoper Beter Bed met omzetcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 566,36 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 851,49 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,1 procent en 0,4 procent. Londen bleef onveranderd.

In de MidKap stond Air France-KLM onderaan met een verlies van 2,6 procent. Morgan Stanley verlaagde zijn aanbeveling voor de luchtvaartcombinatie. Koploper was kunstmestproducent OCI met een winst van 1,4 procent.

Galapagos

Bij de hoofdfondsen sloot kabel- en telecomconcern Altice de rij met een min van 1,7 procent. ABN AMRO en ING daalden 1,1 procent en 0,5 procent na adviesverlagingen door de Italiaanse investeringsbank Mediobanca. Sterkste stijger was biotechnologiebedrijf Galapagos met een plus van 1,6 procent.

Bij de kleinere bedrijven daalde Beter Bed 1,4 procent. De Brabantse beddenverkoper heeft afgelopen kwartaal een flinke omzetdaling moeten incasseren in Duitsland, de grootste markt voor het bedrijf. Beter Bed kampt daar met de naweeën van een gifschandaal, dat twijfel heeft gezaaid over de veiligheid van schuimmatrassen.

TMG

De Telegraaf Media Groep (TMG) won 3,5 procent. Het mediabedrijf wil zijn beursnotering beëindigen. Daartoe heeft de huidige meerderheidsaandeelhouder, de Vlaamse branchegenoot Mediahuis, een verzoek ingediend bij beursbedrijf Euronext.

In Parijs steeg Rémy Cointreau 0,7 procent. De Franse drankenproducent heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan. Het concern profiteerde vooral van een sterk aangetrokken vraag uit China naar cognac van het merk Rémy Martin. De Britse vloerspecialist Carpetright kelderde in Londen 40 procent na een fors winstalarm. HSBC daalde 0,6 procent. De Britse bank heeft in de Verenigde Staten een boete van 100 miljoen dollar gekregen vanwege het manipuleren van valutakoersen.

De euro was 1,2271 dollar waard, tegen 1,2240 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 1 procent in prijs tot 63,30 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 68,66 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 9,956
    +0,77% +0,076

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links