Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX opent met winst'

'AEX opent met winst'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting met een kleine winst. Aan het Damrak staat Ahold Delhaize in de belangstelling na de publicatie van de omzetcijfers van het vierde kwartaal. Verder wordt uitgekeken naar de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), hoewel daar geen vuurwerk van wordt verwacht.

Ahold Delhaize meldde een omzetgroei van bijna 3 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar. Daarmee kwamen de voor de fusie, wisselkoerseffecten en koopdagverschillen gecorrigeerde cijfers overeen met de verwachtingen van analisten. De groei was grotendeels te danken aan de activiteiten in Nederland, waar onder meer de toename van de bestellingen via internet voor een verkoopplus van 6,6 procent zorgden.

In de AEX krijgt Philips mogelijk een zetje door positieve uitlatingen van analisten van ING. Zij voorzien verdere verbetering in de marges van het zorgtechnologiebedrijf en zetten het aandeel Philips op hun kooplijst.

ECB

Digitaal beveiliger Gemalto valt daarentegen niet langer in de smaak bij Goldman Sachs. De Amerikaanse bank gaf een verkoopadvies voor het AEX-bedrijf, waar het eerder nog neutraal over was.

De ECB brengt donderdag naar verwachting geen wijzigingen aan in het monetaire beleid.

Euro

De AEX eindigde woensdag met een winst van 0,6 procent op 484,75 punten. De MidKap sloot 0,3 procent hoger op 688,74 punten. In Frankfurt en Londen stonden plussen tot 0,5 procent op de koersenborden. Parijs ging 0,1 procent omlaag. De graadmeters in New York sloten zonder grote uitslagen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie ging donderdag voorbeurs 1 procent omhoog naar 51,58 dollar. Brent werd 1,1 procent duurder bij 54,59 dollar per vat. De euro werd voor 1,0640 dollar verhandeld, tegen 1,0635 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX
  2. 08:15 Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

873,10 10:08
+6,59 +0,76%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links