Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onderzoek naar Wavin Hongarije duurt maanden

ZWOLLE (AFN) - De Hongaarse mededingingsautoriteiten zijn een onderzoek gestart naar een onderdeel van buizenfabrikant Wavin, Wavin Hongarije. De onderneming wordt, samen met twee andere bedrijven in het land, verdacht van het maken van prijsafspraken. Dat heeft Wavin donderdag bevestigd. De firma zegt mee te werken aan het onderzoek.

Volgens een woordvoerder duurt het onderzoek circa 6 maanden, maar kan het om speciale redenen ook zeker twee keer zo veel tijd in beslag nemen. Wat die speciale redenen zouden kunnen zijn, kon de zegsman niet vertellen. Wavin wil ook niets zeggen over de mogelijke impact van het onderzoek op Wavin Hongarije. ,,Wij hebben geen reden om aan te nemen dat er iets aan de hand is''.

De woordvoerder wilde wel kwijt dat Hongarije binnen het regiocluster Zuid-Oost Europa, waar ook Italië, Roemenië, Turkije, Kroatië en Servië onder vallen, ,,niet een heel groot land is''. Hongarije komt in het cluster op nummer drie.

Volgens de Belgische bank KBC zal het resultaat van Wavin als gevolg van het onderzoek niet worden geraakt. Maar 'het sentiment' rond het bedrijf lijdt wel. Zo zou Mexichem, dat een bod op Wavin heeft gedaan, kunnen gaan twijfelen aan zijn voornemen. Mexichem doet momenteel boekenonderzoek bij Wavin. Dit zou enkele weken in beslag kunnen nemen, zo liet de woordvoerder weten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links