Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Philips doet miljardenovername in Verenigde Staten

Gepubliceerd op 18 december 2020 08:33 | Views: 7.127 | Onderwerpen: Verenigde Staten

Philips Koninklijke 26 feb

44,96 -0,65 (-1,43%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips koopt het Amerikaanse BioTelemetry voor 2,8 miljard dollar, omgerekend zo'n 2,3 miljard euro. Met de deal zet het zorgtechnologiebedrijf een belangrijke stap op het gebied van het monitoren van patiënten op afstand. Volgens Philips zijn diensten waarbij de dokter zijn patiënt niet fysiek hoeft te ontmoeten door de corona-uitbraak flink in opkomst, vandaar dat het om een "strategisch interessante" overname gaat.

BioTelemetry maakt apparaten en levert diensten waarmee de gezondheid van hartpatiënten op afstand kan worden gevolgd. Het betreft een snelgroeiende onderneming. Vorig jaar was BioTelemetry goed voor 439 miljoen dollar aan omzet.

Philips is al langer een leidende speler als het gaat om het monitoren van patiënten in ziekenhuizen zelf. Door deze deal denkt de Nederlandse onderneming ook snel groter te kunnen worden met het in de gaten houden van patiënten die thuis zitten. "De overname van BioTelemetry past perfect in onze strategie", benadrukt Philips-topman Frans van Houten.

Thuismarkt

BioTelemetry is goed voor een groot netwerk. Het bedrijf houdt jaarlijks ruim 1 miljoen hartpatiënten in de gaten met zijn op afstand verbonden hartslagmeters, gegevensanalyse die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en andere diensten.

De onderneming richt zich nu nog vooral op thuismarkt de Verenigde Staten. In bijvoorbeeld Nederland worden nog geen patiënten gemonitord. Philips ziet kansen om de activiteiten van de nieuwe aanwinst verder uit te breiden in andere delen van de wereld, onder meer in Europa.

Meer omzet

De verwachtingen over de deal zijn hooggespannen. Philips denkt dat het Amerikaanse bedrijf al direct volgend jaar kan zorgen voor meer omzet en winst. Met name in de Verenigde Staten verwacht Philips forse kostenvoordelen te halen.

De overname wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. BioTelemetry en zijn 1900 werknemers worden dan onderdeel van het Philips-bedrijfsonderdeel Connected Care.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 70% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 FlashHenk 18 december 2020 11:44
    quote:

    Rechtomhoog schreef op 18 december 2020 10:55:


    Bij Philips zijn ze er meester in om goedlopende onderdelen op het verkeerde moment voor een prikkie te verkopen. De aankopen die ze doen, zijn vaak tegenovergesteld; op het verkeerde moment wordt er gekocht en daardoor vaak voor veel te veel geld...


    Geldt dat ook voor Polygram?
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare