Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pearson stapt volledig uit uitgever Penguin

Gepubliceerd op 18 december 2019 09:37 | Views: 1.668

RELX 26 feb

19,50 -0,42 (-2,08%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse uitgeversconcern Pearson stapt volledig uit Penguin Random House, het bedrijf achter de bekende Penguin-pocketboeken. Het bedrijf is al langer bezig zijn belang in het samenwerkingsverband met het Duitse mediabedrijf Bertellsman af te bouwen om zich meer op digitaal lesmateriaal te richten. De topman van Pearson, John Fallon, maakte daarnaast bekend af te treden.

Pearson verkoopt zijn resterende belang van 25 procent in Penguin Random House aan Bertelsmann voor 675 miljoen dollar. Deze deal hangt een prijskaartje van 3,7 miljard dollar aan 's werelds grootste boekenuitgever, die in 2013 ontstond uit de fusie van Penguin Books en Random House.

Pearson heeft de afgelopen tijd te kampen met dalende winsten, mede doordat de overstap op online lesmateriaal moeizaam gaat. Aandelen van het bedrijf leverden dit jaar flink aan waarde in, toen Peason zei dat de verkoop van digitaal studiemateriaal aan Amerikaanse universiteiten tegenviel. Onder andere gratis alternatieven spelen de verkoopcijfers van Pearson parten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare