Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BASF stapt uit joint venture met Avantium

Gepubliceerd op 18 dec 2018 om 07:20 | Views: 4.189

Avantium 17:25

2,50 -0,14 (-5,30%)

BASF SE NA O.N. 19 aug

58,22 +1,22 (+2,14%)

AMSTERDAM (AFN) - Het Duitse chemieconcern BASF stapt uit het samenwerkingsverband Synvina met speciaalchemiebedrijf Avantium vanwege een dispuut tussen beide ondernemingen. BASF heeft hiervan Avantium op de hoogte gesteld. Avantium zal de volledige zeggenschap over het project krijgen.

Het vertrek van de Duitsers geldt per 15 januari. Er wordt nog onderhandeld over de voorwaarden en condities van het vertrek van BASF. Het concern had al gedreigd uit de joint venture te stappen vanwege een meningsverschil over de investeringscriteria.

Synvina is in 2016 opgericht om op commerciële schaal de stof FDCA te maken volgens een door Avantium ontwikkelde techniek. FDCA kan vervolgens gebruikt worden om het plastic PEF te maken dat onder meer gebruikt kan worden voor voedselverpakking, textielvezels en in de auto-industrie.

Haalbaarheidsstudie

In het persbericht staat dat Avantium het nog steeds niet eens is met BASF over de interpretatie van de overeenkomst rond de joint venture. In januari werd bekend dat de bouw van een eerste commerciële Synvina-fabriek in Antwerpen met twee tot drie jaar wordt uitgesteld, nadat bij een haalbaarheidsstudie een aantal zaken aan het licht kwam die eerst verder geoptimaliseerd moeten worden.

Topman Tom van Aken van Avantium gaf aan vertrouwen te houden in de technologie om op commerciële schaal de stof FDCA te maken en in het product PEF en wijst op de grote interesse in de markt. Avantium gaat nu verdere opties bekijken om het volle potentieel van PEF te bereiken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BASF SE NA O.N. 50% zegt kopen 4 stemmen
Avantium 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BASF SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
K9
0
ol1369
0
quote:

K9 schreef op 18 dec 2018 om 08:30:


Gelukkig hebben de analisten van ING er nog steeds heel veel vertrouwen in!!Ze hebben het bedrijf naar de beurs gebracht. Ze moeten wel...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord