Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto straalt in groene AEX

Gemalto straalt in groene AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam kleurde maandagmiddag groen. Grootste stijger was digitaal beveiliger Gemalto na een overnamedeal met het Franse technologiebedrijf Thales. Ook elders in Europa stonden de beursgraadmeters in de plus. Optimisme over de Amerikaanse belastinghervormingen bood steun aan de handel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.55 uur 0,8 procent hoger op 552,89 punten. De MidKap klom 1,1 procent tot 830,82 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 1,6 procent. De FTSE in Londen won 0,4 procent.

Gemalto was veruit koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 5,7 procent. Het bedrijf meldde zondag overeenstemming met Thales over een overname ter waarde van circa 4,6 miljard euro na eerder afgelopen week nog een overnamevoorstel van zijn eveneens Franse branchegenoot Atos af te hebben gewezen. Thales won in Parijs 8 procent en Atos zakte 1,8 procent.

Besi

Unilever kreeg er 0,2 procent bij. Het concern verkoopt zijn margarinetak voor ruim 6,8 miljard euro aan investeringsmaatschappij KKR. Volgens ING-analist Reg Watson heeft Unilever echter een ,,gouden kans'' gemist omdat een verkoop van de volledige voedingsactiviteiten winstgevender zou zijn geweest.

In de MidKap stond chipbedrijf Besi bovenaan met een plus van ruim 4 procent. Arcadis kreeg er 3 procent bij. Het advies- en ingenieursbureau gaat bijdragen aan de ontwikkeling van een groot metroproject in de Australische stad Melbourne.

Euro

Verder deden beursgenoteerde brokers een stap terug. Mogelijk verbiedt de Europese markttoezichthouder Esma zogeheten binaire opties en andere riskante beleggingsproducten. Bedrijven als IG Group, Plus500 en CMC Markets verloren in Londen bijna 9 tot ruim 11 procent.

In Frankfurt klom Steinhoff meer dan 5 procent. Het door een boekhoudschandaal geplaagde winkelconcern verkoopt een deel van zijn belang in investeringsbedrijf PSG Group om geld op te halen.

De euro was 1,1808 dollar waard, tegen 1,1773 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 57,35 dollar. Brentolie steeg 0,3 procent in prijs tot 63,43 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 18 december 2017 17:11
    Niet alleen de gemalto beleggers zijn blij,voor mij begint de week ook heel leuk,de metalen schrijven,net als Dalm,vet groen,mijn lieve besi begint nu al aan de lente,lanschot zakt veel minder dan zijn dividend,dus plust ook eigenlijk heel leuk,thypisch een aandeel om eens rustig op de plank te laten liggen,een mooi rendement,lijkt een fluitje van een cent,met deze wijze knakenboeren.
    Shelletje leek ook de groene contrijen op te gaan zoeken,maar de reus krijgt schijnbaar weer een nukkige bui.
    Bij de kleintjes,is het hollen of stilstaan,winstnemen bij pharming op vrijdag,lijkt niet zo'n domme zet te zijn geweest,het recyclingbedrijf,nodigt weer uit voor een zwaardere positie,dat moet toch eigenlijk wel met mijn beroemde recyklia bedrijf,veel geluk toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links