Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO en Triodos Bank gaan CO2-impact meten

Gepubliceerd op 18 november 2020 17:09 | Views: 2.475 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 17:39

7,97 -0,36 (-4,32%)

LONDEN (AFN) - Verschillende financiële instellingen, waaronder Triodos Bank, ABN AMRO en FMO, hebben een meetmethode ontwikkeld om de uitstoot van schadelijk broeikasgassen te bepalen in relatie tot krediet en beleggingsportefeuilles. De methodiek werd woensdag in Londen tijdens de Londen Climate Action Week ontvouwd, meldde Triodos Bank.

Banken wereldwijd kunnen de gestandaardiseerde methode per direct gratis toepassen om de uitstoot van broeikasgassen gerelateerd aan hun investeringen te meten en te rapporteren. De standaard is ontwikkeld door een kernteam van 16 financiële instellingen wereldwijd die aangesloten zijn bij het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF).

Triodos-directeur Pauline Bieringa legt uit dat financiële spelers hun klimaatbeleid concreet meetbaar en voor iedereen toegankelijk kunnen maken. Belangrijker is dat de instelling daar doelstellingen aan kunnen koppelen en daardoor aan de slag kunnen met het reduceren van de uitstoot.

Investeringsopties

Aandeelhouders, toezichthouders, regelgevers en belanghebbenden oefenen steeds meer druk uit op de sector om werk te maken van het terugbrengen van de uitstoot van schadelijke gassen. Juist omdat banken de keuze hebben om al dan niet ergens geld in te steken.

De methodiek geldt voor een zestal investeringsopties. Naast het meten van de impact van investeringen in beursgenoteerde aandelen en bedrijfsobligaties gaat het om bedrijfsleningen en niet-beursgenoteerde aandelen, projectfinanciering, commercieel vastgoed, hypotheken en autoleningen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 60% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 R0ME0 18 november 2020 18:11
    Bouw nog 500 vierkante kilometer meer data centra om alle data te verzamelen en te verwerken zodat je burgers nog meer kan bestoken met reclame.

    Hoeveel verbruiken die centra bij elkaar ondertussen wel niet.

    Ze moeten dat echt gaan limiteren, gaat nergens over hoeveel data er allemaal verzameld en dan geoogst wordt voor de verkoop waar je niks van weet (natuurlijk eigen schuld want iedereen klikt ook altijd maar op alle cookies ok en alle voorwaarden zijn akkoord) en vervolgens wordt je er nog mee lastig gevallen.

    Daar moet toch iets aan gedaan kunnen worden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare