Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurostat bevestigt negatieve inflatie eurozone

Gepubliceerd op 18 november 2020 11:17 | Views: 1.413 | Onderwerpen: Europa, inflatie

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in oktober stabiel gebleven met min 0,3 procent op jaarbasis. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.

Economen hadden dit al verwacht, aangezien Eurostat in de eerste raming met hetzelfde cijfer kwam. In september kwam de inflatie in het eurogebied eveneens uit op min 0,3 procent.

Economen van ING merkten eind vorige maand al op dat de inflatiecijfers van de eurozone reden tot bezorgdheid geven. De inflatie ligt ver onder het niveau dat de Europese Centrale Bank (ECB) het liefste ziet.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pl@y 2 g@!n 18 november 2020 11:35
    = deflatie, geassocieerd met recessies. Echt heel moeilijk om dit te benoemen. Wonderbaarlijk hoe alles wat wel in prijs stijgt buiten de berekeningen van het Europese statistiekbureau blijft.. Alles, maar dan ook echt alles om het beleid van de centrale banken te rechtvaardigen. De gemiddelde mens snapt niet hoe het allemaal werkt en wie uiteindelijk de rekening gaat betalen (of al aan het betalen is) voor dit beleid, na-aap beleid van de centrale banken die als machtiger worden gezien dan de ECB. Onder het mom, we moeten wel volgen en we hebben er destijds allemaal voor gekozen?..
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare