Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Vertrek financieel directeur klap voor ABN AMRO'

Gepubliceerd op 18 november 2020 09:51 | Views: 7.634 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 25 jan

7,97 -0,36 (-4,32%)

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van financieel directeur Clifford Abrahams bij ABN AMRO is een klap voor de bank. Dat schrijft KBC Securities. Abrahams verlaat ABN AMRO eind februari om bij de Britse branchegenoot Virgin Money UK aan de slag te gaan. Het proces om een opvolger te vinden is in gang gezet.

KBC zegt dat er al langer het risico bestond dat de ervaren Abrahams zou vertrekken. De Brit werkte voor hij in 2017 aantrad onder meer voor verzekeraar Delta Lloyd en zakenbank Morgan Stanley.

De Belgische bank wijst er verder op dat ABN AMRO juist bezig is met een nieuwe strategie die later deze maand wordt aangekondigd. De opvolger van Abrahams zal dus vooral moeten werken aan de uitvoering van die strategie. KBC zegt wel groot voorstander te zijn van de ambities van topman Robert Swaak van ABN AMRO. Het advies is accumulate, met een koersdoel van 11 euro.

Het aandeel ABN AMRO noteerde woensdag omstreeks 09.35 uur licht lager op 9,16 euro. Dinsdag steeg het aandeel nog bijna 2,5 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 63% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 createmonnie 18 november 2020 10:21
  Je weet dat een beurskoers bepaald word obv vraag en aanbod... Denk je serieus dat het vertrek van Abraham nu voor paniek moet zorgen? Paniek zal komen als de nieuwe CFO aangekondigd gaat worden of misschien niet gevonden zal worden. Beetje verder dan je neus kijken.
  ABN AMRO is nog steeds zwaar ondergewaardeerd en terecht! Er is nog steeds een OM onderzoek aan de gang. Binnenkort komt een update over de nieuwe strategie. Wat gaat er gebeuren? Wat zal het de aandeelhouder leveren? Wij gaan richting de update met gepaste optimisme, maar vergeet niet dat we in een recessie zitten. De beurs blijft optimistisch over deze recessie.
 2. Henkk 18 november 2020 11:50
  AMSTERDAM (AFN) - Het Openbaar Ministerie heeft het witwasonderzoek tegen ABN AMRO bijna afgerond. Hierdoor kunnen de onderhandelingen over een schikking met de bank van start gaan, schrijft De Telegraaf op basis van bronnen. Onduidelijk is volgens de krant nog of het OM naast een schikking (ex)bestuurders gaat vervolgen.

  Omdat ABN AMRO constructief aan het onderzoek heeft meegewerkt, stelden de ingewijden dat de onderhandelingen over een toepasselijke transactie deze week van start zijn gegaan. De onderhandelingen over een schikking zouden maximaal zo’n twee maanden duren, waardoor de zaak nog dit jaar afgerond kan worden.

  Analisten rekenen al enige tijd op een schikking in het laatste kwartaal van dit jaar, qua hoogte vergelijkbaar met die rond de witwasproblemen bij ING van twee jaar geleden. Omdat ING volledig had meegewerkt en schuld erkende, kwam de boete uit op 675 miljoen euro plus 100 miljoen euro die de matige klantcontrole de bank aan extra omzet had opgeleverd. Analisten vermoeden dat de schikking voor ABN AMRO zodoende op 400 miljoen zal uitkomen, schrijft De Telegraaf.

  Het OM liet in een reactie aan de krant weten dat het onderzoek "gaande" is en dat het pas met nadere mededelingen zal komen als er daadwerkelijk een vervolgingsbeslissing is genomen. ABN AMRO wilde ook geen commentaar geven.
 3. forum rang 6 R0ME0 18 november 2020 12:04
  quote:

  UpandDown schreef op 18 november 2020 10:00:


  Ik begrijp je artikel niet.
  Je plaatst het om 09:51. En je bent er behoorlijk negatief in.
  Je zegt dat de aandeel om 09:35 ligt lager staat.
  Maar ten tijde van het plaatsen stond het aandeel licht hoger. En dat al een kwartier voor het plaatsen.
  Wat probeer je ermee te bereiken?


  Wat dacht je er van dat KBC gisteren om 10.32 uur al reageerde op het vertrek want het bericht van het vertrek is van gisteren voorbeurs.

  Waar dit als een soort herhaling dan vandaan komt en waarom...
 4. kwast-c 18 november 2020 12:42
  quote:

  R0ME0 schreef op 18 november 2020 12:04:


  [...]

  Wat dacht je er van dat KBC gisteren om 10.32 uur al reageerde op het vertrek want het bericht van het vertrek is van gisteren voorbeurs.

  Waar dit als een soort herhaling dan vandaan komt en waarom...


  Gezien de stijging van gisteren dacht ik juist dat men blij was dat hij vertrok :-) .
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare