Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prosus verwacht meer winst per aandeel

Gepubliceerd op 18 november 2019 15:05 | Views: 3.369

PROSUS 17:17

82,76 +2,30 (+2,86%)

AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus verwacht dat de kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten in de eerste helft van het gebroken boekjaar met 3 tot 9 procent zal stijgen. In die kerncijfers zijn winsten op desinvesteringen en waardeverliezen niet meegerekend.

De eerste helft van het gebroken boekjaar van Prosus liep tot eind september. Het bedrijf gaf de verwachting op basis van heps (headline earnings per share). Prosus ziet deze winst per aandeel als geschikte indicator voor de operationele prestaties van de groep, omdat die is aangepast voor niet-operationele items. De onderneming komt vrijdag met cijfers over de eerste helft van het gebroken boekjaar. In de eerste helft van het vorige boekjaar lag de kern-heps uit voortgezette activiteiten op 99 dollarcent.

De 'gewone' winst per aandeel uit voortgezette activiteiten neemt volgens de verwachtingen van Prosus met tussen 23,7 en 31 procent af tot 2,14 dollar per aandeel. Die daling wordt veroorzaakt omdat vorig jaar september een winst van 1,6 miljard dollar werd geboekt op de verkoop van een belang in Flipkart.

Dit jaar staat daar wel een winst van 600 miljoen dollar op de verkoop van een belang in MakeMyTrip tegenover. De boekwinst die Prosus verwacht te behalen op zijn belang in Tencent is dit jaar ook aanzienlijk lager dan vorig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 72% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

PROSUS

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare