Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Signify zet stappen met led in agricultuur

AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft de nodige stappen gezet met zijn ledverlichting voor agrarische doeleinden. De onderneming tekende onder meer een contract met Australis Seafoods in Chili voor een toepassing onder water. Verder slaat het bedrijf de handen ineen met Fragaria Innova, het onderzoeksbedrijf van aardbeientelers en -plantenkwekers in het zuidoosten van Nederland.

In Chili zal Signify ledverlichting gaan leveren voor viskwekerijen. Door gebruik te maken van led moeten zalmkwekerijen op zee effectiever worden. De lichten onder water bootsen de zomerzon na en zorgen ervoor dat voer beter wordt omgezet in groei. Al met al zal door de toepassing op de kwekerijen minder voeding nodig zijn en de waterkwaliteit verbeteren, aldus Signify.

In Zuidoost-Nederland moet een gezamenlijk, meerjarig onderzoeksprogramma leiden tot een nieuw teeltconcept voor belichte aardbeienteelt. Dit moet het uiteindelijk mogelijk maken om jaarrond aardbeien te telen in West-Europa. Financiële details over de overeenkomsten gaf Signify niet.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr Signify vindt nieuwe CFO
  2. 26 jan Dividendrendement Signify richting de 6%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 nb 18 november 2019 12:49
    Ook in de bloemen wereld gaat dit steeds erder. Als gedeeltelijk vervanger van SON-T lampen op een bestaand net een hoger rendement kunnen maken, gaat dat de komende jaren ook zijn afzet vinden. Terughoudendheid is er nog vanwege de onlangs uit de lucht komen vallend veel hogere netbelasting voor de grootverbruikers. (om de burger te ontzien is daar de tarieven verlaagd als compensatie voor hogere gas tarieven)
  2. forum rang 4 nb 18 november 2019 12:53
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 18 november 2019 12:48:

    Het klinkt alsof Signify in Chili meewerkt aan het opjagen en verkorten van de levensverwachting van zalm; de plofzalm. Kan er verder niet zo'n oordeel over geven, het huidige economische model is gebaseerd op bevolkingsgroei en stijgende consumptie.
    De plofkio is een verzonnen naam. Het is een zodanig veredeld ras met groei als doel. Goed of slecht laat ik ff terzijde.
    Zoals je kunt lezen verbetert de LED de leefomstandigheden, waardoor het beter kan groeien. Na de oorlog waren de mensen ook allemaal iets gekrompen......
  3. forum rang 4 Mijn Vriend 18 november 2019 13:17
    quote:

    nb schreef op 18 november 2019 12:53:

    [...]
    De plofkio is een verzonnen naam. Het is een zodanig veredeld ras met groei als doel. Goed of slecht laat ik ff terzijde.
    Zoals je kunt lezen verbetert de LED de leefomstandigheden, waardoor het beter kan groeien. Na de oorlog waren de mensen ook allemaal iets gekrompen......
    Zie het verschil ff niet meteen tussen het genetisch opjagen van een organisme, of het opjagen dmv leefomstandigheden. En ja, dan is daar ook nog de combinatie van die twee, en het zal mij enorm verbazen wanneer ze niets aan de genetica van zalm doen. Om te beginnen zal het ene geslacht wel beter te fileren zijn dan de andere.

    Als omnivoor vraag ik me nu alleen af in welke categorie die zalmen gaan vallen?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SIGNIFY NV

28,380 17:35
-0,100 -0,35%
Premium

Dividendrendement Signify richting de 6%

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links