Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine minnen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 11:47 | Views: 2.310 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten maandag kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werd technologiegroep TKH lager gezet na een verlaging van de resultaatverwachting.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager op 598,60 punten. De MidKap leverde 0,3 procent in tot 899,01 punten. Parijs en Frankfurt daalden tot 0,3 procent. Londen klom 0,1 procent.

TKH verloor 3 procent bij de middelgrote bedrijven. Het technologiebedrijf kampt naar eigen zeggen met de verslechterde situatie in de Duitse industrie. Ook de stikstofproblemen van de bouwsector in Nederland sijpelen door in de resultaten. Kunstmestproducent OCI zakte 2,6 procent na een adviesverlaging door Kepler Cheuvreux.

Overname BME

Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij in de AEX met een verlies van 1,5 procent. Sterkste stijger was biotechnoloog Galapagos met een winst van 1,3 procent. Bij de kleinere bedrijven was Kiadis Pharma (plus 8 procent) opnieuw een opvallende stijger. Vrijdag won het biotechnologiebedrijf al ruim 13 procent.

De aandelen van beursuitbaters stonden in de schijnwerpers na overnamenieuws. Euronext klom 1,4 procent. Het beursbedrijf meldde in gesprek te zijn met zijn Spaanse branchegenoot Bolsas y Mercados Españoles (BME) over een overname. De Zwitserse concurrent SIX Swiss Exchange reageerde daarop door meteen een bod van 2,84 miljard euro uit te brengen op de Spaanse beurs. BME werd bijna 37 procent meer waard in Madrid.

Qiagen

In Frankfurt zette Qiagen (plus 12 procent) de opmars voort. De Nederlands-Duitse biotechnoloog bevestigde te gaan praten met potentiële kopers. Greenyard steeg 9,5 procent in Brussel. De Belgische groente- en fruithandelaar profiteert naar eigen zeggen van de eerder ingezette transformatie en sloot de eerste jaarhelft af met een fors hoger resultaat.

De euro noteerde op 1,1062 dollar tegen 1,1044 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 57,69 dollar. De prijs van Brentolie steeg iets tot 63,31 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Wat maakt het nu uit of er 598 staat of 60O. Twintig jaar geleden stond de AEX op 700. Alles is zo relatief.
het zwaard
0
Als je het mij vraagt, zijn er heel veel beleggers die nog willen instappen vermits er sinds september terug meer geld van( hoofzakelijk institutionele) beleggers naar de beurzen vloeit. Zijn dat ook allemaal luchtverkopers?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links