Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AstraZeneca zoekt naar opvolger topman'

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse farmaceut AstraZeneca is naar verluidt de zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter gestart. Die moet op termijn de huidige baas Pascal Soriot vervangen. Dat meldde de Britse krant Sunday Times op basis van bronnen. Aandeelhouders zouden het niet meer zien zitten in Soriot, die zes jaar aan het roer staat bij AstraZeneca.

Headhunters is gevraag een lijst op te stellen met interne kandidaten. Dat heeft naar verluidt de voorkeur boven een zoektocht naar een externe bestuurder. Volgens de bronnen wordt door aandeelhouders ook aan de stoelpoten van financieel directeur Marc Dunoyer gezaagd.

AstraZeneca kwam vorige week nog met het bericht naar buiten dat een van zijn belangrijkste medicijnen, Imfinzi het leven van patiënten met geavanceerde longtumoren niet zou verlengen. Soriot heeft het middel altijd verdedigd, ook na een mislukte analyse vorig jaar.

Mogelijk leeft er bij aandeelhouders ook nog oud zeer van de vergeefse poging van het Amerikaanse Pfizer om AstraZeneca over te nemen. Die kwestie speelde vier jaar geleden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links