Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Dure dollar drukt sentiment Wall Street'

'Dure dollar drukt sentiment Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen vrijdag naar verwachting vrijwel onveranderd aan de laatste sessie van de week. De dure dollar zet onder meer de koersen van exporterende bedrijven wat onder druk. Verder verwerken beleggers kwartaalcijfers van enkele bedrijven.

De koers van de dollar schoot eerder op vrijdag naar de hoogste stand in dertien jaar ten opzichte van een mandje van internationale valuta. Die opmars kent twee kanten voor de markten. Aan de ene kant onderstreept de waardestijging het vertrouwen in de Verenigde Staten als bron voor vermogensgroei. Anderzijds worden Amerikaanse producten minder aantrekkelijk op de internationale markten.

Toeleverancier aan de chipindustrie Applied Materials lijkt de sessie met verlies aan te gaan vangen, na de melding van een tegenvallend aantal nieuwe orders. Ook kledingketen Gap gaat naar verwachting onderuit, vanwege zwakke vooruitzichten bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Branchegenoot Abercrombie & Fitch wist evenmin te overtuigen met zijn kwartaalcijfers.

Basketbalschoenen

Salesforce.com verhoogde juist zijn verwachtingen voor het hele jaar, na een onverwacht hoge omzet over het afgelopen kwartaal. Verder maakte Foot Locker cijfers bekend. De sportschoenenspecialist scoort met name goed met zijn hardloop- en basketbalschoenen, zo bleek voorbeurs.

De macro-economische agenda is vrijdag nagenoeg leeg. Een halfuur na opening van de beurs publiceert onderzoeksbureau Conference Board nog wel de meest recente stand van zijn index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie.

De aandelenbeurzen in New York sloten donderdag met winst. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 18.903,82 punten. De S&P 500 noteerde 0,5 procent in de plus op 2187,12 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,7 procent vooruit tot 5333,97 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 18 november 2016 15:30
    Voor ons moet die dure dollar gewoon gunstig zijn,het betekend dat amerika er goed voor staat en dat wij er goedkoper naartoe kunnen exporteren,dus gewoon stierengoed voor het europese bedrijfsleven.
    Het cijferseizoen is zo ongeveer ten einde,veel fondsen hebben ongenadige klappen gekregen.
    Het word hoogtijd dat die beurs eens echt door gaat stijgen,want de koersen van veel aandelen staan gewoon belachelijk laag,bijv gemalto stond 1,5 jaar geleden op87€ nu 47,wereldhave stond op66€ nu38€,zo zou ik met tientallen fondsen door kunnen gaan,zijn we ekonomisch echt zo dramatisch onderuit gegaan,nee helemaal niet.
    Aan dit hele gebeuren is te zien hoe koning negatief met vaste hand régeerd op de beurs,kom op stuur die vent met pensioen en laten we nu eens de boel uit het slop gaan halen met zijn allen,in de bouw zeiden we altijd:aanvallen!!Sukkesesio!!!
  2. [verwijderd] 18 november 2016 15:53
    Jan die Amerikanen zitten nu lekker te wachten totdat die euro nog meer naar beneden gaat kunnen ze alles nog goedkoper krijgen. Maak het zelf mee stellen aankopen uit. Ondertussen wordt de inkoop in dollars steeds duurder waardoor je je produkten steeds duurder moet maken doordat de euro zo snel daalt. Waar stopt dit, dit maakt je wel onzeker naar de toekomst toe. Investeringen doen we nog wel maar alleen buiten de eurozone. Dit heeft hier al veel arbeidsplaatsen gekost. Op lange termijn is een sterke euro veel beter dan een almaar dalende euro. Jij hebt toch ook liever een aandeel die omhoog gaat en niet omlaag. Het was niet voor niks dat Nederland en Duitsland met hun sterke gulden en mark destijds ook de sterkste economieën hadden.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links