Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hagel raakt resultaat ASR

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR heeft in het derde kwartaal een iets minder resultaat geboekt dan een jaar geleden. Schadeclaims voor hagel- en waterschade uit de eerste helft van het jaar drukten het resultaat enigszins, hoewel dat effect grotendeels werd gecompenseerd door gunstige ontwikkelingen bij de levensverzekeringen.

ASR meldde vrijdag een operationeel resultaat van 150 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 8 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijf ontving wel bijna 10 procent meer aan premies. De kapitaalbuffer daalde licht ten opzichte van de stand van eind juni, tot 188 procent (Solvency II).

De lichte daling van het resultaat kwam vooral door de schadeclaims voor de hagelstormen die het zuiden van Nederland in juni troffen. Met een nettobedrag van 25 miljoen euro bleef de schade voor ASR overigens wel duidelijk beperkter dan bij veel andere Nederlandse verzekeraars. Ondanks de hagelschade hield ASR zijn resultaat over de eerste negen maanden van dit jaar stabiel ten opzichte van vorig jaar, op 442 miljoen euro.

Levensverzekeringen

ASR, dat op 10 juni door de overheid naar de beurs werd gebracht, profiteerde afgelopen maanden onder meer van enkele kleine overnames. Mede daardoor steeg het resultaat bij de levensverzekeringen.

Bestuursvoorzitter Jos Baeten stelde dat de resultaten van ASR in 2016 voldoen aan de doelstellingen voor de langere termijn. Op diverse vlakken worden die volgens hem zelfs overtroffen. Hij noemde 2016 een ,,stabiel jaar" en gaf aan dat er geen redenen zijn om aan te nemen dat daar in de laatste drie maanden verandering in zal komen.

ASR blijft kijken naar de mogelijkheden van overnames, liet Baeten verder weten. Verdere consolidatie in de sector noemde hij daarbij ,,onafwendbaar''. Op de mogelijke overname van concurrent Delta Lloyd door NN Group ging de topman niet in.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Amundi kleiner in ASR
  2. 06 mrt 'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASR Nederland

45,650 17:38
+0,150 +0,33%
Premium

'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links