Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street in mineur

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 19:46 | Views: 3.110

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street verwerkten tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola. Daarnaast ging vliegtuigmaker Boeing onderuit na een bericht dat medewerkers mogelijk toezichthouders hebben misleid door bepaalde informatie achter te houden.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent lager op 26.840 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,3 procent naar 2988 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 8090 punten.

De Chinese economie kende afgelopen kwartaal de traagste groei in bijna dertig jaar. De tweede economie van de wereld ondervindt vooral hinder van de aanhoudende handelsspanningen. Ook reageerde de markt op uitspraken van Fed-vicevoorzitter Richard Clarida. Die benadrukte dat de centrale bank passend zal optreden om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Daarnaast wachten beleggers op verdere ontwikkelingen rond de brexit.

Boeing

Boeing leverde bijna 5 procent aan beurswaarde in. Een piloot zou al in 2016 technische aanmerkingen hebben gehad op het gewraakte 737 MAX toestel dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Luchtvaartautoriteit FAA kreeg de betreffende documenten pas deze week toegestuurd. De toezichthouders vinden het teleurstellend dat Boeing niet eerder aan de bel trok.

Facebook zakte dik 2 procent. Verschillende Europese landen waaronder Duitsland en Frankrijk werken aan maatregelen om de komst van de libra, de virtuele munt van Facebook, naar Europa te verbieden.

Coca-Cola

Coca-Cola won ruim 2 procent. De frisdrankproducent blijft profiteren van zijn strategie om meer frisdranken met minder suiker te verkopen, zoals de suikervrije variant Coca-Cola Zero. Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer creditcardmaatschappij American Express (min 1 procent), uitzender ManpowerGroup (plus 1,7 procent) en oliedienstverlener Schlumberger (plus 1,4 procent).

De euro was 1,1158 dollar waard, tegen 1,1155 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent tot 53,57 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent minder op 59,22 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links