Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AMS blaast bod op Osram nieuw leven in

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 18:36 | Views: 1.708

SIGNIFY NV 17:35

26,59 -0,36 (-1,34%)

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Oostenrijkse sensormaker AMS heeft zijn bod op verlichtingsbedrijf Osram Licht nieuw leven ingeblazen, door de voorwaarden voor het slagen van de deal te verlagen. Investeerders Bain en Advent hebben daarnaast laten weten af te zien van een bod op Osram. De twee deden de afgelopen tijd een boekenonderzoek bij het Duitse bedrijf.

Een bod van in totaal 4 miljard euro van AMS werd eerder door niet genoeg aandeelhouders van Osram geaccepteerd om de drempel van 62,5 procent te halen. Met 51,6 procent van de aandelen kreeg AMS wel een meerderheid achter zich.

Nu is besloten om de acceptatiedrempel te verlagen naar 55 procent. AMS-topman Alexander Everke stelde tevens in constructief gesprek te zijn met Osram. De Oostenrijkers hopen dat door het afhaken van concurrentie in de strijd om Osram de aandeelhouders van de verlichtingsmaker geneigd zijn om alsnog het bod te accepteren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
SIGNIFY NV 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

SIGNIFY NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links