Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Walmart schrijft 2 miljard af om pensioenen

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 14:51 | Views: 2.180 | Onderwerpen: Pensioen

Walmart 14 nov

120,65 -0,33 (-0,27%)

BENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse winkelreus Walmart doet een afschrijving van 2,2 miljard dollar voor belastingen. Deze houdt verband met het overzetten van de pensioenverplichtingen van dochter ASDA. De deal kan gezien worden als een volgende stap in een mogelijke verkoop van ASDA.

Eerder werd bekend dat Walmart van miljarden aan pensioenverplichtingen van het Britse ASDA af wil. Volgens de onderneming is het beter als een grote verzekeraar als Rothesay Life het beheer van de pensioenen op zich neemt, gelet op schaalgrootte en expertise. Daarbij wijzen ze ook op de huidige marktomstandigheden die gunstig zijn.

Van de afschrijving van 2,2 miljard dollar heeft 1,2 miljard dollar betrekking op niet-contante items op het moment van voltooiing van de zogeheten buy-out. De last zal eind 2020 of begin 2021 worden geboekt. Rothesay neemt als onderdeel van de deal de pensioenverplichtingen van 12.000 leden van het ASDA-pensioenfonds op zich.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Walmart 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Pensioen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Walmart

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links