Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grote afschrijving bij Schlumberger

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 13:22 | Views: 2.481

Royal Dutch Shell A 17:39

26,40 -0,15 (-0,56%)

HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft in het derde kwartaal een grote afschrijving in de boeken gezet. Het bedrijf wijst daarbij op afzwakkende marktomstandigheden, met name bij zijn oliediensten in Noord-Amerika.

De afschrijving bedraagt 12,7 miljard dollar voor belastingen en betreft vooral goodwill en waarde van bezittingen. Als gevolg van die afboeking werd een nettoverlies geleden van 11,4 miljard dollar, tegen een winst van 644 miljoen dollar jaar eerder. Exclusief de buitengewone last bedroeg de winst 596 miljoen dollar. De omzet bleef op jaarbasis stabiel op 8,5 miljard dollar.

Volgens Schlumberger schroeven oliebedrijven op het vasteland van Noord-Amerika hun activiteiten terug en zwakken de prijzen verder af. Er is onzekerheid in de oliemarkt, mede door de aanhoudende handelsspanningen in de wereld, aldus het bedrijf. Het is de eerste kwartaalrapportage van Schlumberger onder leiding van de in augustus aangetreden topman Olivier Le Peuch.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links