Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Minimale verbetering resultaten Randstad'

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 11:35 | Views: 2.786 | Onderwerpen: detachering

RANDSTAD NV 14:19

40,61 +0,06 (+0,15%)

AMSTERDAM (AFN) - Uitzender Randstad heeft in het derde kwartaal naar verwachting zijn resultaten iets verbeterd in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Dat voorspellen analisten in een consensus die het uitzendconcern zelf heeft samengesteld. Randstad maakt dinsdag voorbeurs zijn kwartaalcijfers bekend.

De aandacht bij de kwartaalupdate gaat uit naar de groeivooruitzichten en tanende winstgevendheid, aldus kenners bij Bloomberg Intelligence. Volgens de consensus komt de kwartaalomzet uit op afgerond 6 miljard euro, wat een groei van 0,3 procent betekent. De brutowinst loopt licht op tot 1,2 miljard euro. De brutowinstmarge ramen de marktvorsers op 19,9 procent.

De omzetgroei per werkdag, een belangrijke maatstaf voor Randstad, blijft in het derde kwartaal krimpen. Deze komt volgens de ondervraagde analisten uit op min 1,7 procent ten opzichte van een jaar eerder, dezelfde terugval als in het voorgaande kwartaal. In het cijfer over het derde kwartaal zit wel een eenmalig positief kalendereffect van 0,9 procent, zei Randstad bij de vorige kwartaalupdate.

Slechtere marktomstandigheden

De marktomstandigheden die al het hele jaar uitdagend waren voor uitzendbureaus verslechteren waarschijnlijk nog verder, schreven marktvorsers bij Deutsche Bank eerder. Zij wezen naar een zwakke reeks inkoopmanagerscijfers in de eurozone, in het bijzonder in Duitsland. Ook een scherpe krimp in het aantal vaste contracten in Frankrijk is een slecht teken. Detacheerder PageGroup kwam afgelopen week al met winstwaarschuwing vanwege de verslechterende economische omstandigheden.

De resultaten van Randstad in het tweede kwartaal werden hard geraakt door een omzetterugval in Duitsland. De uitzender zag zich mede daardoor genoodzaakt een tijdelijke regeling met de Duitse overheid te treffen om circa 2000 medewerkers in het land binnenboord te houden. De vraag naar uitzendkrachten daalde vooral vanwege de malaise in de Duitse auto-industrie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare