Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techconcern IMB steelt de show op Wall Street

NEW YORK (AFN) - Technologieconcern IBM was woensdag de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 9 procent hoger gezet.

Op Wall Street was over de gehele line sprake van een optimistische stemming en de belangrijkste graadmeters gingen naar nieuwe records. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 23.157,60 punten. De brede S&P 500 klom 0,1 procent tot 2561,26 punten en technologiebeurs Nasdaq ging een fractie vooruit, tot 6624,22 punten.

IBM opende dinsdag nabeurs de boeken. Het concern gaf positieve verwachtingen voor de omzetgroei. Medisch bedrijf Abbott Laboratories publiceerde eveneens resultaten. Die vielen ook in goede aarde en het aandeel klom 1,3 procent.

Goldman Sachs

Ook de grote bank Goldman Sachs was in trek, met een plus in de Dow van 2,5 procent. Olieconcern Chevron stond onderaan de lijst met een min van 1,7 procent. Bij een raffinaderij van Chevron in Californië heeft een brand gewoed.

Restaurantketen Chipotle Mexican Grill zakte daarnaast dik 3 procent na een afwaardering door Bank of America Merrill Lynch en een sterke verlaging van het koersdoel.

General Cable

Kabelmaker General Cable sloot ondanks nieuwe overnamegeruchten vrijwel vlak. Naar verluidt is het Italiaanse Prysmian bezig aan een overnamebod op de Amerikaanse branchegenoot.

Verder ging Electronic Arts ruim 2 procent omlaag na nieuws dat de computerspellenmaker een streep haalt door het onderdeel dat bezig was aan een nieuwe Stars Wars-game.

Beieg Book

Beleggers verwerkten tevens het zogeheten Beige Book van de Federal Reserve. In dat rapport over de stand van de economie stond dat de bedrijvigheid in de VS afgelopen tijd verder is aangetrokken, ondanks verstoringen door schade van orkanen.

De euro steeg tot 1,1793 dollar, van 1,1774 dollar bij slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 51,99 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 58,15 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 19 oktober 2017 01:15
    quote:

    johjoh schreef op 19 oktober 2017:

    IMB ??
    IMB, IBM, BIM, of wat dan ook, het interesseert IEX geen reet wat er staat, als er maar wat staat. De hoofdredacteur en andere redacteuren zien het niet of willen het niet zien.

    Zo ook 'Beieg Book' in dit stukje, en de laatste zinnen over de olieprijs, die exact dezelfde zijn als gisteren. Even 'vergeten' de cijfertjes aan te passen?

    Amateuristisch gepruts.
  2. [verwijderd] 19 oktober 2017 08:07
    BMI Baby als onderdeel van British Midlands?

    Fake news?

    Het was 22.15 uur, de persoon in kwestie had er duidelijk geen trek meer in.."Fuck dat Dow Jonas"..."Tramp is an ashhole, Yollen gaat met pensioen, Tusla blijft verder dalen, Guldman Snacks ziet de omzet verder aantrekken, de NUSDAQ ging ook verder omhoog"....dat soort werk dus!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links