Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ryanair schroeft capaciteit oktober nog verder terug

Gepubliceerd op 18 september 2020 11:13 | Views: 1.891 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:35

3,13 -0,14 (-4,25%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - De Ierse budgetvlieger Ryanair verwacht in oktober nog minder vluchten uit te zullen voeren dan het gereduceerde aantal dat eerder werd vermeld. De prijsvechter schroefde zijn capaciteit met 20 procent terug. Dat deed de maatschappij half augustus ook al eens.

In totaal zal het aantal Ryanair-vluchten volgende maand naar verwachting uitkomen op een niveau gelijk aan 40 procent van dezelfde maand een jaar eerder. Verder zullen de vliegtuigen in doorsnee voor minstens 70 procent vol zitten. Daarmee hield Ryanair zijn verwachtingen voor de bezettingsgraad van de vliegtuigen gelijk.

Volgens Ryanair is het nog te vroeg om definitieve beslissingen te nemen over het winterschema dat van november tot maart duurt. Gelet op de huidige trend en het "wanbeheer" van het herstel door regeringen van de Europese Unie, valt een soortgelijke capaciteitskrimp ook in de wintermaanden te verwachten, aldus Ryanair.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Go Go Go ! 18 september 2020 13:19
    Daar heeft Ryanair ongewild toch een punt met het “wanbeheer” van het herstel door regeringen van de EU.

    De politiek zou namelijk een keiharde en ijskoude sanering van deze bedrijfstak moeten (of kunnen laten) uitvoeren. Dit in plaats van het blijven pompen van vele, vele miljarden euro’s in luchtvaartmaatschappijen.

1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare