Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurzen licht hoger, beleggers wachten op Fed

Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 18:04 | Views: 1.966 | Onderwerpen: Federal Reserve

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag licht hoger gesloten. Beleggers wachtten op het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Algemeen wordt verwacht dat de Fed het Amerikaanse rentetarief opnieuw zal verlagen.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,3 procent in de plus op 576,69 punten. De MidKap steeg eveneens 0,3 procent, tot 837,62 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt klommen 0,1 procent, Londen daalde 0,1 procent.

Tankopslagbedrijf Vopak stond bovenaan bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,4 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize (min 0,4 procent) behoorde tot de dalers. Topman Frans Muller zei tegen persbureau Bloomberg meer overnames in de Amerikaanse supermarktsector te verwachten.

MidKap

In de MidKap profiteerde kunstmestproducent OCI van een positief analistenrapport van Morgan Stanley met een plus van 1,9 procent. Bouwer BAM sloot de rij met een min van 3,4 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO.

Voetbalclub Ajax werd op de lokale markt 1,3 procent hoger gezet na de thuiszege op het Franse Lille in de lucratieve Champions League. Curetis ging 0,2 procent omlaag. Het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnologiebedrijf, dat onlangs bekendmaakte samen te gaan met de Amerikaanse branchegenoot OpGen, heeft zijn omzet in de eerste jaarhelft met een derde verhoogd.

Deutsche Post

In Frankfurt kampte pakketbezorger Deutsche Post met een winstwaarschuwing van zijn Amerikaanse concurrent FedEx en zakte 1,2 procent. In Zürich verloren Richemont en Swatch 6,2 en 3,7 procent na een negatief rapport over de Europese luxegoederensector van UBS.

De euro was 1,1063 dollar waard, tegen 1,1062 dollar op dinsdag. Op de oliemarkt keerde de rust terug. Volgens de Saudische energieminister zal de olieproductie van Saudi-Arabië eind september volledig hersteld zijn, na de droneaanvallen op de olie-installaties afgelopen weekend. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent minder op 58,28 dollar. Brentolie zakte 1,3 procent in prijs tot 63,72 dollar per vat.

Gerelateerd

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links