Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Staking treft 24 vluchten KLM, ook vertraging

Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 14:03 | Views: 1.138 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 11:04

10,13 -0,01 (-0,10%)

SCHIPHOL (AFN) - KLM heeft woensdag 24 Europese vluchten geschrapt vanwege de staking van grondpersoneel van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook zal de cao-actie leiden tot vertragingen, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

De geschrapte twaalf "retourvluchten" (heen en terug) werden dinsdag al uit het vluchtschema gehaald. Er is vooralsnog geen sprake van ongeplande uitval.

KLM neemt maatregelen om de problemen te beperken. Zo worden passagiers oproepen om zonder ruimbagage te reizen, omdat het stakende grondpersoneel onder meer verantwoordelijk is voor de bagageafhandeling. "Als je niet zonder een grotere koffer kunt dan boeken we je uiteraard om."

Volgens de zegsman is de stakingsbereidheid onder het personeel deze keer minder groot dan bij de vorige twee stakingsdagen, maar concrete cijfers om dat te onderbouwen waren er nog niet. De afgenomen stakingsbereidheid zou aantonen dat veel medewerkers inzien dat een akkoord binnen handbereik is. "Er ligt een goed bod."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links