Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen schuiven handelszorgen aan de kant

Beurzen schuiven handelszorgen aan de kant

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht omhoog. Ook de meeste andere beurzen in Europa stonden in het groen. Beleggers waren niet onder de indruk van de nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en schoven de zorgen over het handelsconflict aan de kant.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 542,81 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 779,66 punten. De beursgraadmeters in Londen en Frankfurt gingen tot 0,7 procent vooruit. Londen daalde een fractie.

De Amerikanen gaan vanaf volgende week maandag tarieven hanteren van 10 procent op 200 miljard dollar aan producten die van China naar de Verenigde Staten worden verscheept. De heffingen worden tegen het einde van het jaar verhoogd tot 25 procent. China kondigde aan terug te slaan met importheffingen op Amerikaanse producten.

ArcelorMittal

Biotechnologiebedrijf Galapagos voerde de stijgers aan bij de hoofdfondsen met een winst van 1,1 procent. Hekkensluiter was supermarktconcern Ahold Delhaize met een verlies van 0,4 procent.

ArcelorMittal won 1 procent. Het staalconcern heeft volgens zakenkrant Economic Times interesse in een overname van de bouw- en ingenieursdivisie van Essar Group, genaamd EPC Constructions India.

Sterkste stijger in de MidKap was chipbedrijf Besi met een winst van 2 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM dikte 1,7 procent aan na een koopadvies van Berenberg. Navigatiebedrijf TomTom was een opvallende daler en bungelde onderaan met een min van bijna 10 procent.

Euro

Zalando kelderde ruim 19 procent in Frankfurt. De Duitse online modewinkel verlaagde zijn verwachtingen voor de winst en omzet in heel 2018 als gevolg van het ongebruikelijk hete zomerweer en de vertraagde overgang naar het herfst- en winterseizoen. Het hete zomerweer heeft geleid tot een zwakkere vraag naar kleding, met hogere kortingen tot gevolg.

De euro was 1,1686 dollar waard, tegen 1,1689 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 68,67 dollar. Brentolie zakte 0,5 procent in prijs en werd verhandeld voor 77,63 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 17:49 AEX sluit slechte week negatief af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 september 2018 09:48
    Het plan van Trump om volgend jaar de heffing op te schroeven naar 25 procent betekent dat er tussen nu en dan ruimte is voor onderhandelingen, inclusief de kans op een meer verzoenende houding na de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen.
    En hoewel de tarieven volgende week kunnen beginnen, zullen de economische gevolgen veel langer duren om gevoeld te worden.
    Sommige beleggers lijken de aankondiging van de Trump-administratie al te hebben ingeprijsd.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links