Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Accountant Value8 wil grotere rol

ROTTERDAM (AFN) - Accountantsbureau Mazars ziet een grotere rol voor accountants weggelegd als een onderneming te laat is met zijn jaarcijfers. Dat schrijft de accountant van investeringsmaatschappij Value8 in een brief aan de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB).

Value8 heeft nog altijd geen goedkeurende verklaring van de accountant over de jaarrekening van 2016 verkregen. Dat had al zo'n 4 maanden geleden geregeld moeten zijn.

Mazars doet de uitspraken als antwoord op vragen van de VEB. De accountant schrijft dat ,,vanuit de publieke rol van de accountant'' financiële markten gebaat zouden kunnen zijn als die accountant ,, een rol vervult bij het uitbrengen van belangrijke persberichten door beursfondsen in situaties als de onderhavige''.

Als de VEB om een wetswijziging zou vragen, dan zou Mazars zo'n aanvraag steunen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 opnieuw gestegen
  2. 27 mrt Intrinsieke waarde Value8 stijgt verder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Value8

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 19 september 2017 08:38
    Die PP de Vries zou gewoon afgeserveerd moeten worden.
    Hij heeft totaal geen ondernemersbloed, ik zie hem meer als een bureaucraat, en hij werkt zich steeds dieper in de nesten en bedenkt uitvlucht na uitvlucht.
    Hij is gewoon een groot gevaar voor zijn eigen onderneming en wanneer er niet ingegrepen wordt zal hij al zijn deelnemingen ten gronde richten.
  2. Bonus aanbieding 19 september 2017 09:00
    Goed, het artikel gaat dus over de accountant, Mazars, en niet over Peter Paul de Vries.

    Laat ik beginnen met een juiste inkadering: het gaat hier om een derderangs accountant en een klungelig beursfonds. Het beursfonds is (veel) te laat met zijn cijfers. De accountant, Mazars, zegt hierover te willen communiceren, maar het fonds, Value 8, wil dat (kennelijk) niet.

    Hoewel ik de zaak niet echt volg gaat het volgens mij om het al dan niet consolideren van deelnemingen. Daarover bestaan kennelijk verschillen van inzicht tussen accountant en fonds. Omdat het fonds beursgenoteerd is, gaat het (wellicht) om koersgevoelige informatie.

    Zou de accountant hierover mogen communiceren, dan is vereist dat zij dit in alle gevallen zo spoedig mogelijk doet. Immers koersgevoelige informatie mag niet worden achtergehouden.

    Je kunt je afvragen of het een goed idee is dat de verantwoordelijkheid te communiceren in handen van derderangs accountants komt, zelfs al gaat het om een klungelig fonds. In mijn optiek trekt Mazars hier een te grote broek aan en roept het hier om een verantwoordelijkheid die zij totaal niet kan dragen. Ik vraag mij zelfs af of Mazars niet op zijn minst een deel van het probleem van Value 8 is. Hoe kan het dat in deze fase nog allerlei discussies bestaan over de wijze waarop belangen al dan niet in de jaarrekening moeten worden meegenomen?

    Inderdaad, een derderangs accountant.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Value8

5,650 23 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links