Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positieve dag op beurzen Europa

Positieve dag op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag op winst, na de verliezen op vrijdag. De recordstanden op Wall Street boden steun aan het sentiment in Europa. Verder werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,5 procent in de plus op 529,39 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 816,66 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt koersten tot 0,4 procent in het groen.

De hoofdindex in Lissabon dikte bijna 2 procent aan, na de verhoging van de kredietwaardering van Portugal door kredietbeoordelaar S&P. Het is voor het eerst in 5,5 jaar dat het land weer investeringswaardig is voor institutionele investeerders.

ASML

Grootste stijgers in de AEX waren chipmachinemaker ASML en verzekeraar Aegon met winsten van 1,7 procent. Biotechnoloog Galapagos was de sterkste daler met een min van 0,9 procent.

ABN AMRO won 1,1 procent. Kredietbeoordelaar S&P is positiever over de vooruitzichten van verschillende Nederlandse banken, waaronder ABN AMRO.

OCI

In de MidKap stonden kunstmestproducent OCI en technologiegroep TKH bovenaan met plussen van 6,7 en 2,5 procent. Grootste daler was voedingsbedrijf Wessanen met een verlies van 1,2 procent, na een adviesverlaging door Berenberg.

Corbion klom 0,2 procent. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic heeft een veiling gewonnen om het failliete Amerikaanse bedrijf TerraVia over te nemen. Corbion bracht een bod uit van 20 miljoen dollar in contanten.

Ryanair

In Dublin zakte Ryanair 1,9 procent. De Ierse prijsvechter schrapte afgelopen weekeinde ruim 160 vluchten en gaat de komende zes weken dagelijks veertig tot vijftig vluchten schrappen omdat veel personeel nog een berg achterstallige vakantiedagen moet opmaken. De top van Ryanair erkent dat ze van de planning een zooitje hebben gemaakt.

De euro was 1,1950 dollar waard, tegen 1,1959 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse ruwe olie daalde 0,5 procent in prijs tot 49,64 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 55,16 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 18 september 2017 16:30
    Ook mijn fondsen schrijven plussen,al lijken de metaaltjes wel vuurbang,van dat half procentje minder groei in china.
    Shelletje krijgt gelukkig weer allergie tegen die rode kleur,waar hij in zakte,daar zijn we blij mee,immers alle seinen staan op groen,voor de oliebisnis,dus die trein moet op volle snelheid door gaan denderen.
    Ing veert zeker ook met shelletje op??
    Weinig te beleven op de beurs van de week,nu ja,slim beleggen gaf aan dat de grondstoffen,iedereen in de toekomst gaan verstommen,dus dat kan nog heel leuk gaan worden,want als dit echt gaat gebeuren,dan zal het koersbord bij Dalm ook iedereen versteld doen staan,dan gaat mijn recykling bedrijf ook giga winsten draaien,of zal het uitdraaien op dat bekende spreekwoord;veel beloven en weinig geven doet gekken en dwazen in vreugde leven,ik hoop maar,dat het eerste gaat gebeuren,super veel succes toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links