Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers wachten op Bernanke

AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese beurzen heerste woensdag een afwachtende stemming. De handel stond volledig in het teken van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markt hoopt dat Fed-voorzitter Ben Bernanke na afloop van het beraad zal aankondigen dat het steunbeleid slechts geleidelijk zal worden afgebouwd.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een uur voor sluiting 0,1 procent lager op 379,48 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 571,43 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,2 procent, die in Londen daalde 0,4 procent..

,,Alle ogen zijn gericht op de Fed. Wat de centrale bank gaat doen wordt na sluiting van de Europese beurshandel bekend en we kunnen dus pas morgen reageren. De verwachting is dat het steunbeleid met 10 miljard dollar per maand wordt ingeperkt. Hoe de markt daarop zal reageren hangt vooral af van het verhaal eromheen. Geven ze aan wanneer ze klaar willen zijn of houden ze de mogelijkheid open om de steunaankopen ook weer op te schroeven of stabiel te houden wanneer de economische data tegenvallen“, zei handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

Daler

Air France-KLM was de sterkste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een min van 3,4 procent. Air France zal in 2013 niet terugkeren naar een break even niveau, zo liet de Franse tak van de luchtvaartgroep weten. Het bedrijf gaat ook 2800 extra banen schrappen.Postbezorger PostNL volgde met een verlies van 2,9 procent. De dekkingsgraad van het pensioenfonds van PostNL kwam eind vorige maand uit op 102,8 procent, terwijl De Nederlandsche Bank een minimum eist van 104,1 procent.

Technisch dienstverlener Imtech daalde 0,3 procent. Imtech wil volgens mediaberichten 21,7 miljoen euro terug van de Duitse fiscus. Het gaat om geld dat de onderneming te veel heeft betaald over frauduleuze winstcijfers in Duitsland.

Doelstellingen

Philips zette de daling voort met een min van 1,5 procent. Het elektronicaconcern verloor een dag eerder al bijna 2 procent na bekendmaking van nieuwe financiële doelstellingen.

In Parijs klom PSA Peugeot Citroën 0,7 procent. De Franse autofabrikant overweegt om een deel van de aandelen van het bedrijf te verkopen aan de Chinese branchegenoot Dongfeng Motor. Het Spaanse kledingconcern Inditex steeg in Madrid 0,7 procent. Het moederbedrijf van winkelketen Zara heeft in het eerste halfjaar beter gepresteerd dan verwacht.

De euro was 1,3342 dollar waard, tegen 1,3355 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 106,47 dollar per vat. Brentolie werd 0,4 procent duurder en kostte per vat 108,60 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links