Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

‘Wall Street wacht op Bernanke’

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen woensdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger openen. Alle ogen zijn gericht op Ben Bernanke. De Amerikaanse centralebankpresident zal naar verwachting na afloop van de beleidsvergadering van het stelsel van Amerikaanse centrale banken aankondigen dat het steunbeleid zal worden afgebouwd. Beleggers hopen dat Bernanke de geldkraan in een traag tempo zal dichtdraaien.

Het besluit van de Federal Reserve zal om 20.00 uur (Nederlandse tijd) naar buiten komen. De centrale bank zal tegelijkertijd de nieuwe economische voorspellingen vrijgeven. Een halfuur later zal Fed-voorzitter Ben Bernanke het besluit toelichten.

Voor aanvang van de beurshandel bleek dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in augustus is gestegen tot 891.000 op jaarbasis. Het cijfer is slechter dan verwacht. Economen rekenden op 917.000 woningen. Ook het aantal afgegeven bouwvergunningen viel tegen.

FedEx

Aan het bedrijvenfront staat FedEx in de schijnwerpers. De postbezorger boekte in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2013/2014 meer winst en omzet dan een jaar eerder. De resultaten zijn volgens het bedrijf opgestuwd door een toegenomen vraag, vooral naar het vervoer over de weg in de Verenigde Staten en Canada. FedEx bevestigde oo de winstverwachting voor het hele boekjaar.

De openingsindicatoren wijzen op een vlak begin voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,1 procent voor de S&P 500-index. Wall Street sloot dinsdag licht hoger. Beleggers leken met vertrouwen te wachten op de uitkomsten van de Fed-vergadering. De positieve stemming is volgens analisten een teken dat de markt er op gokt dat een mogelijke afbouw van het stimuleringsbeleid mild en geleidelijk zal zijn. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 15.529,73 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links