Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Bodem voor Brunel is bereikt'

Gepubliceerd op 18 augustus 2017 08:32 | Views: 6.317 | Onderwerpen: detachering

Brunel 04 jun

6,50 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft ook in het tweede kwartaal van 2017 de omzet hard zien dalen. Dat komt met name door de aanhoudende malaise in de olie- en gasmarkt. Het bedrijf sprak van een zwakke start van het jaar. Maar volgens topman Jan Arie van Barneveld is de bodem sneller bereikt dan verwacht. ,,We verbeteren dag na dag", zo zei hij.

De opbrengsten kwamen afgelopen kwartaal uit op 188,9 miljoen euro, 18 procent minder dan een jaar eerder. Daarmee lag de omzetdaling gelijk aan het eerste kwartaal. Het kwartaal werd afgesloten met een brutoverlies van 1,2 miljoen euro, tegenover een plus van 7,5 miljoen een jaar eerder.

Volgens Van Barneveld komen de cijfers niet als een verrassing. ,,We wisten dat de eerste jaarhelft moeilijk zou zijn. Maar de bodem is eerder bereikt dan voorzien." De topman heeft er dan ook vertrouwen in dat Brunel op korte termijn weer ,,houdbare groei" zal laten zien.

Brunel gaat voor het hele jaar uit van een brutowinst van 15 miljoen euro. De omzet in Duitsland zal naar verwachting blijven toenemen. In Nederland zal vanaf het derde kwartaal weer sprake zijn van omzetgroei. bij de divisie Global Business zal voorlopig sprake zijn van een stabilisering van de omzet, aldus Brunel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare