Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'BAM kan winst flink laten groeien'

'BAM kan winst flink laten groeien'

AMSTERDAM (AFN) - BAM heeft de mogelijkheid om zijn operationele winst in 2016 en 2017 flink te laten groeien. Dat stelde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen donderdag in een reactie op de halfjaarcijfers van het bouwbedrijf. Analisten van KBC Securities, ING en Kepler Cheuvreux oordeelden dat de resultaten van BAM beter waren dan verwacht.

Volgens Van Beek vormden de resultaten van de afgelopen maanden ,,een mix van onverwachte mee- en tegenvallers''. BAM liet daarbij een sterke verbetering zien op het vlak van infrastructuur, maar boekte tegelijkertijd een ,,compleet onverwacht'' verlies in Duitsland. ,,De winstverbetering op groepsniveau en het goed gevulde orderboek met betere marges geven echter vertrouwen dat in 2016 en 2017 winstgroei behaald kan worden. Het risicoprofiel verbetert omdat de oude portefeuille met risicovollere projecten eind 2016 is afgerond'', aldus de analist.

Dirk Verbiesen van KBC benadrukte de beter dan verwachte resultaten bij infrastructuur en positieve ontwikkelingen bij onroerend goed. Ook oordeelde de analist dat de prestaties op het gebied van werkkapitaal en kasstroom veel sterker waren dan waar vanuit werd gegaan. De bank ging er voorbeurs van uit dat BAM door beleggers zal worden beloond voor de resultaten.

Lezing

De lezing van André Mulder van Kepler Cheuvreux was bijna gelijk aan die van Verbiesen. Hij was daarbij verbaasd over het verlies bij de bouwactiviteiten. Hier rekende de analist op een winst van enkele procenten. Daartegenover waren de resultaten bij Infra veel beter dan verwacht. Tijs Hollestelle benadrukte ook de sterke kaspositie van BAM die 100 miljoen euro hoger uitviel dan waar door de bank genomen van uit werd gegaan.

Alle vier de analisten bevelen het aandeel BAM aan. BAM stond donderdag omstreeks 09.45 uur 3,5 procent hoger op 3,92 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Meldingen van DWS in bouwers BAM en Heijmans
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,830 18 apr
0,000 0,00%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links