Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Iets betere marktomstandigheden bij Acomo

ROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) is er in de eerste helft van het jaar in geslaagd om de marges wat op te krikken. Het beursgenoteerde bedrijf spreekt van een "lichte verbetering" van de marktomstandigheden. Toch is de situatie nog "kwetsbaar" gezien de geopolitieke omstandigheden, en de prijzen voor voedingsgrondstoffen blijven volgens Acomo over het algemeen op een laag niveau.

De onderneming zette een omzet in de boeken van 346,2 miljoen euro. Dat is ruim 3 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met bijna een tiende vooruit naar 27,5 miljoen euro en onder de streep resteerde 15,8 miljoen euro, tegen een nettowinst van 15,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De marktprijzen voor een aantal van de voornaamste specerijen bleven achter bij 2018, maar stabiliseerden zich tegen het einde van de verslagperiode. Volgens Acomo verschilt de situatie per product. Zo gingen de prijzen van geraspte kokos de laatste tijd wel verder omlaag. De prijzen voor eetbare zaden bleven stabiel, met goede prijsniveaus voor sommige categorieën, en de theeprijzen stonden onder druk vanwege een wereldwijd overaanbod.

Acomo stelt aandeelhouders een interim-dividend voor van 0,40 euro per aandeel. Dat is gelijk aan een jaar terug. Het bedrijf geeft geen voorspellingen voor de marktontwikkelingen en resultaten in het lopende boekjaar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 feb Beursblik: geen verrassingen in resultaten Acomo
  2. 20 feb Jaarcijfers van Acomo verdienen een pluim

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ACOMO

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ACOMO

17,760 17:35
-0,020 -0,11%
Premium

Jaarcijfers van Acomo verdienen een pluim

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links