Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GrandVision opnieuw in trek op rode beursdag

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent lager op 571,57 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 805,93 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,9 procent.

Bij de middelgrote bedrijven was GrandVision opnieuw de grote winnaar met een plus van 7,4 procent. Het moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle bevestigde dat investeerder HAL (plus 2,4 procent) in gesprek is over een verkoop van zijn belang van bijna 77 procent in GrandVision aan het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Het aandeel steeg woensdag al 8,8 procent, na mediaberichten over een mogelijke overname.

ASML koploper

Chipmachinemaker ASML en chiptoeleverancier ASMI profiteerden van koopadviezen door KBC Securities en sterke vooruitzichten van de Taiwanese chipmaker TSMC. ASML was koploper in de AEX met een winst van 2,8 procent en in de MidKap won ASMI 1,5 procent. Bij de kleinere bedrijven zakte Sligro 8,1 procent. Het groothandelsbedrijf boekte in het eerste halfjaar aanzienlijk minder winst.

Verder raakte SAP bijna 6 procent kwijt in Frankfurt. Het Duitse softwarebedrijf haalde afgelopen kwartaal minder nieuwe orders voor zijn clouddiensten binnen. Novartis klom ruim 3 procent in Zürich. De Zwitserse farmaceut schroefde zijn financiële verwachtingen voor het hele jaar op. De Britse onlinekledingverkoper Asos kelderde rond de 23 procent na de derde winstwaarschuwing in acht maanden. De Franse maker van computerspellen Ubisoft won zo'n 4 procent dankzij beter dan verwachte omzetcijfers.

De euro noteerde op 1,1227 dollar tegenover 1,1229 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd na nieuwe cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten 3,4 procent goedkoper op 54,86 dollar. Brentolie ging 3,1 in prijs onderuit tot 61,72 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,400 19 apr
-0,200 -0,16%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links