Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Europese tak Accell vergroot omzet'

Gepubliceerd op 18 juli 2019 12:06 | Views: 2.747 | Onderwerpen: Europa

Accell 11:14

24,40 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group zet in de eerste helft van dit jaar een hogere omzet in de boeken in zijn Europese tak vergeleken met een jaar geleden. Ook voert het bedrijf in dat onderdeel zijn brutowinst (ebit) op. Dat is de verwachting van analisten bij ING, die rekenen op een kwartaalbericht met twee gezichten. De activiteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten noteren waarschijnlijk een operationeel verlies, maar wel kleiner dan een jaar eerder.

Het bedrijf maakt vrijdag voorbeurs zijn halfjaarlijkse resultaten bekend. De omzet bij de Europese tak groeide in de eerste zes maanden van dit jaar met 7,5 procent op jaarbasis, ramen de marktvorsers. Het merendeel hiervan zou groei op eigen kracht zijn.

De verkopen van e-bikes bleven op peil dankzij de aanhoudende sterke vraag naar deze tweewielers. Daarnaast verkocht Accell door het warme weer meer fietsen eerder in het voorjaar, en dus voordat deze in de uitverkoop gingen. Ook de recent ingevoerde importheffingen op goedkope fietsen van Aziatische makelij dragen positief bij aan de omzet, aldus de kenners.

VS

De analisten benadrukken dat de prestatie van Accell in het eerste halfjaar doorgaans bijna twee derde van de omzet bedraagt en dus de jaarlijkse resultaten kan "maken of breken".

De aandacht gaat verder uit naar het commentaar van Accell over wat er met de activiteiten in de VS gebeurt. De fietsenfabrikant kondigde begin van het jaar aan de toekomst van die tak tegen het licht te houden. ING wijst erop dat het bedrijf nu over meer financiële middelen beschikt na de verkoop van de Canadese registraties voor zijn merken eerder deze maand. Dat geld kan Accell inzetten voor een eventuele ommezwaai van de Amerikaanse divisie, schrijft de bank.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Accell Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare