Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hogere omzet EasyJet door meer passagiers

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 08:49 | Views: 989 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 19 aug

10,47 +0,28 (+2,70%)

easyJet 19 aug

922,00 +35,00 (+3,95%)

LONDEN (AFN) - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer passagiers vervoerd. Het Britse bedrijf zag de omzet dan ook stijgen.

In de maanden april tot en met juni vervoerde easyJet ruim 26 miljoen passagiers, 2 miljoen meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet groeide met meer dan 11 procent, waarbij ook de omzet per stoel toenam. Dat had easyJet onder meer te danken aan meer focus op het verkopen van tickets en goede resultaten tijdens de Paasdagen. De kosten per stoel namen juist af.

EasyJet benoemde verder Peter Bellew tot operationeel directeur. Hij werkte de afgelopen anderhalf jaar in dezelfde functie bij Ryanair. Eerder was hij onder meer topman van Malaysian Airlines. Volgens topman Johan Lundgren heeft Bellew "exceptionele ervaring" en heeft easyJet met hem "de beste persoon voor deze functie aan weten te trekken".

Voor de tweede helft van het jaar denkt easyJet een brutowinst van tussen de 400 miljoen en 440 miljoen pond te behalen. Het aandeel easyJet ging in Londen in de eerste 25 minuten van de handelsdag 3,5 procent omhoog tot 10,68 pond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
easyJet 100% zegt verkopen 1 stemmen
Air France-KLM 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

easyJet

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord